redakce Prima FRESH

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Moje hodnocení
0x

Máme pro vás další recept od foodblogerského dua jménem Betty&Vojta! Tentokrát to jsou pistáciová srdíčka – křehká a voňavá, plná pistácií a doplněná jemným krémem. Perfektní sladká tečka na Vánoce, která potěší nejen oko, ale i chuťové buňky.

20 porcí
90 minut
česká

Srdíčka:

Krém:

Na ozdobu:

  • lyofilizované maliny
  • pistácie (nasekané)

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C (dolní a horní ohřev).

  2. Ze surovin na srdíčka vypracujte těsto, zabalte do fólie a dejte cca na 1 hodinu do lednice.

  3. Srdíčka poté tvořte pomocí vykrajovátka následujícím způsobem. Na plech vyložený pečicím papírem dejte vykrajovátko, do něj trošku těsta a namačkejte ho do vykrajovátka. Takto postupujte i se zbylým těstem. Dejte péct do trouby na 8–10 minut.

  4. Na krém smíchejte všechny suroviny a dejte do zdobicího sáčku. Pomocí sáčku zdobte vychladlá srdíčka a doplňte nadrobenými lyofilizovanými malinami a nasekanými pistáciemi.

Klasika, která na Vánoce nesmí chybět? Pusťte si videorecept na tyto známé rohlíčky!

Kompletní recept najdete ZDE: Vanilkové rohlíčky

Nebo mrkněte na další zajímavé cukroví:

Tradiční české vánoční cukroví

Vůně vanilky, másla a oříšků k Vánocům prostě patří. K nejoblíbenějším druhům patří perníčky s medem, vanilkové rohlíčky a linecké cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Skvělou volbou jsou i plněné ořechy s krémem nebo vosí hnízda, která potěší milovníky nepečených sladkostí. Jemné sádlovky s marmeládou a tradiční Masarykovo cukroví připomenou poctivé recepty našich babiček. Pokud máte rádi výraznější chutě, vyzkoušejte marokánky s ořechy a čokoládou nebo měsíčky s citronovou polevou. A kdo chce mít hotovo raz dva, ocení šlehačkové cukroví z pěti surovin – jednoduché, křehké a dokonale vánoční. Další velkou porci nápadů na tradiční české cukroví najdete v našem speciálu.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů