Suroviny
- cukrářské piškoty 150 g
- moučkový cukr 3 zarovnané lžíce
- mascarpone 60 g
- černá káva (silná) 50 ml
- švestková povidla 3 lžíce
- vanilková pasta (s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker) 1 lžíce
- kakao (přírodní Dr. Oetker) 2 lžíce
Připravte nepečené tiramisu kuličky podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
Piškoty nastrouhejte najemno a vsypte do mísy. Přidejte cukr, mascarpone, silnou kávu, povidla a kapku vanilkové pasty.
Vše ručně promíchejte a vypracujte kompaktní hmotu. Pokud je příliš řídká, přidejte trochu piškotů, pokud hustá, pár kapek kávy.
Z připravené směsi tvarujte malé kuličky a obalujte je v kakau.
Kuličky uložte do chladničky alespoň na hodinu, aby ztuhly. Podávejte je v papírových košíčcích a skladujte v chladu.
PRIMA TIPY:
Pokud chcete dospělou verzi, přidejte do směsi trochu Amaretta nebo rumu.
Vydrží v lednici až 5 dní a chuť se krásně rozleží.
Další vánoční recepty najdete na www.oetker.cz.