Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Rizoto s liškami

6 porcí
do 30 minut
Rizoto s liškami
Rizoto s liškami Autor: Smoothcooking.cz
Sezóna hub startuje, a pokud se poštěstí a vy se z lesa vrátíte s košíkem hub, nebo když se nepoštěstí a narazíte na čerstvé houby na farmářském trhu, máme pro vás tip, jak připravit jedny z nejlahodnějších hub - lišky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přidejte najemno nakrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a lehce orestujte. Vsypte rýži a asi 2 minuty restujte, až se všechna zrnka obalí tukem a jakoby zprůsvitní.
  2. Stáhněte plamen na třetinový výkon. Rýži podlijte vínem a míchejte, dokud se nevyvaří. Poté začněte postupně, po sběračkách, přilívat vývar. Pro začátek přilijte dvě sběračky, pokrájené lišky a kmín. Míchejte, doku se tekutina nevstřebá a přilijte další sběračku. Rýži osolte, opepřete a přidejte nakrájený rozmarýn. S přiléváním vývaru pokračujte, dokud není rizoto hotové - rýže by měla být uvařená naskus, měkká, ale s pevným středem.
  3. Konzistence rizota by neměla být suchá, spíše tekutá. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán a kousek másla pro zjemnění. Podávejte ihned.
Reklama

Rizoto s liškami 2 Foto:

Rizoto s liškami 3 Foto:

Rizoto s liškami 4 Foto:

Rizoto s liškami  Foto:

Rizoto s liškami, foto: Smoothcooking.cz

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Smoothcooking.cz Foto:

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama