Tvarohové knedlíky a jahodový žahour podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
2x

V rámci Jahodového festivalu v restauraci Vinohradský Parlament připravil šéfkuchař Jan Pípal recept na netradiční tvarohové knedlíčky s jahodovým tvarohovým žahourem. Efektní recept je zároveň sympaticky jednoduchý, takže ho hravě zvládnete připravit i doma.

3 porce
45 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou (sůl a kypřicí prášek promíchejte předem s moukou). Vypracujte rychle hladké těsto a na pomoučněném vále vypracujte váleček. Nožem nebo kartou nakrájejte na 20g kousky, ze kterých připravte stejnoměrné kulaté knedlíčky.
  2. Vařte je v lehce osolené vodě 6 minut.
  3. Jahodový žahour připravte z jahod, cukru, smetany a tvarohu.
  4. Na talíři ke knedlíkům naservírujte ještě vyšlehaný tvaroh s citronovou kůrou a moučkovým cukrem, praženými slunečnicovými semínky a vše posypte moučkovým cukrem.

Jahodové léto ve Vinohradském Parlamentu

Na polích již červenají a voní jahody a to znamená, že léto je už konečně tady. Oslavte zahájení jahodové sezony ve Vinohradském Parlamentu.

V termínu od 21. do 27. června se tu koná tradiční jahodový festival, který přinese nejrůznější druhy jahodových knedlíků a další laskominy. „Jahodové knedlíky mají v českých domácnostech velkou oblibu, a proto se snažíme na festivalu uvést vždy nějakou novinku nebo přijít s méně známým těstem, které si lidé doma běžně neudělají,“ přibližuje záměr šéfkuchař Jan Pípal a dodává: „Na menu jsme proto zařadili například jahodové knedlíky z makového těsta nebo odpalované jahodové knedlíky doplněné o bezinkovou espumu.“ Nebude chybět ani oblíbený jahodový pohár nebo salát z čerstvých jahod doplněný o rukolu, fenykl, hrášek, čerstvý kozí sýr a domácí housku.

Připravte si klasické plněné jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty