Suroviny
- pappardelle 400 g
- lišky (čerstvé) 250 g
- máslo 2 lžíce
- bílé víno 1,5 dl
- strouhaný parmazán (čerstvě strouhaný + pár hoblin na ozdobu) 50 g
- cibule 1 ks
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- sůl
- bílý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.
- Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.
- Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.