Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pappardelle s liškovou omáčkou

4 porce
do 30 minut
Pappardelle s liškami
Pappardelle s liškami Autor: Michal Šajmir
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří výtečný tandem. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě lépe – s čerstvými nudlemi.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zlehka orestujte. Do pánve přidejte dobře omyté lišky, osmahněte společně s cibulí, zalejte vínem a nechte chvíili zredukovat. Následně vlijte šlehačku, dochuťte solí a pepřem a nechte opět zredukovat na řidší omáčku. Na závěr přidejte nastrouhaný parmezán, který omáčku zahustí.
  2. Pappardelle uvařte podle návodu – al dente, slijte vodu a smíchejte s liškovou omáčkou.
  3. Podávejte ozdobené hoblinkami parmezánu.
Reklama

Pappardelle s liškami  Foto: Michal Šajmir

Pappardelle s liškami. Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama