Suroviny
- polotučný tvaroh (v alobalu) 50 g
- žloutek 2 ks
- hrubá mouka 2–4 lžíce
- sůl 1 špetka
- borůvky 200 g
Postup přípravy
- Tvaroh smíchejte se žloutky a moukou (sůl a kypřicí prášek promíchejte předem s moukou). Vypracujte rychle hladké těsto a na pomoučeném vále vypracujte váleček. Nožem nebo kartou nakrájejte na 6 dílů, ze kterých připravte stejnoměrné placky, do kterých plňte čerstvé borůvky. Vypracujte pravidelné kuličky a vařte v lehce osolené vodě 8 minut.
- Nejlépe chutnají s přepuštěným máslem, strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem nebo s borůvkovým žahourem, který připravíte z povařených borůvek s cukrem a smetanou. Po vychladnutí vmíchejte měkký tvaroh a podávejte s máslem a cukrem.
Borůvkové slavnosti ve Vinohradském Parlamentu
Ve Vinohradském Parlamentu pořádají na sklonku letních prázdnin tradiční borůvkobraní. „Pro naše hosty chystáme několik druhů knedlíků, které budou borůvkami jen přetékat,“ zve na akci šéfkuchař Jan Pípal a doplňuje: „Myslíme však i na masožravce, kteří o borůvky také nepřijdou.“
V menu tak v týdnu od 23. do 29. srpna najdete kynutý knedlík plněný borůvkami, politý teplými borůvkami s medem, portským vínem a vanilkou, tvarohový knedlík s borůvkami a skořicovým máslem, borůvkovým žahourem a praženými mandlemi, odpalovaný knedlík s borůvkami a strouhaným tvarohem a smažené vanilkové knedlíky s borůvkami, pekanovými ořechy a pečenou čokoládou. Ti, co dostanou chuť na maso, ale nechtějí přijít o chuť borůvek, jistě potěší grilovaná vepřová žebra s borůvkovou BBQ omáčkou, bramborovými knedlíky, plněnými lesními houbami.
Připravte si také oblíbené tvarohové knedlíky s jahodami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE