Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo

4–6 porce
do 1 hodiny
Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo
Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo Autor: Mikuláš Gottwald
Nepotřebujete žádné speciální suroviny, a přesto můžete vykouzlit luxusní pochoutku podle receptu vyhlášeného šéfkuchaře Jiřího Štifta. Kuřecí srdíčka v jemné smetanové omáčce s restovanými liškami vás zaručeně příjemně překvapí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte lišky nakyselo. Na másle zpěňte pokrájenou cibuli s kořením, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Metlou do jíšky zašlehejte kvalitní kuřecí vývar, uveďte do varu a nechte pomalu vařit alespoň půl hodiny. Takto připravené řídké velouté (tak se pro sametový vzhled říká jíšce francouzsky) sceďte do dalšího hrnce. Přilijte smetanu a nechte provařit. Dle potřeby dochuťte solí, pepřem a octem.
  2. Očištěné lišky dle potřeby pokrájejte a orestujte na másle na pánvi. Dochuťte solí, pepřem a čerstvým kerblíkem. Při podávání vmíchejte lišky do připravené omáčky.
  3. Očištěná srdíčka zprudka opečte na pánvi s olivovým olejem. Stáhněte teplotu a přidejte máslo, nechte ho na pánvi pomalu rozpustit a srdíčka v něm krátce dovařte. Dochuťte solí, pepřem a lístky čerstvého tymiánu. Srdíčka rozdělte do talířů a přelijte liškami nakyselo.
Reklama

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo  Foto:

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo  Foto:

Kuřecí srdíčka a lišky nakyselo                                                                                Foto: Mikuláš Gottwald

Další recepty od šéfkuchařů Jiřího Štifta a Petra Hajného najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama