reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Uzené s křenovou omáčkou podle Jana Pípala
Autor: archiv Vinohradský Parlament Uzené s křenovou omáčkou podle Jana Pípala

Uzené s křenovou omáčkou podle Jana Pípala

Hodnoceno: 6x
Pořádná dávka poctivé omáčky, k tomu pár knedlíčků a hlavně pořádný kus uzeného masa, které je po uvaření krásně měkké. Nedělní oběd podle našich představ pro vás dnes připravil šéfkuchař restaurace Vinohradský Parlament.
nad 2 hodiny
4–6 porce

Z okna i s sebou

Jak podpořit restauraci i v těchto náročných dnech? Jde to! Vinohradský Parlament má výdejní okénko, které je otevřené od 10.45 do 20.00 a spolupracuje také s Woltem.

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Postup

  1. Uzenou krkovici vložte do vroucí vody.
  2. Postupně přidejte všechny suroviny (cibule, mrkev, petržel, pepř, nové koření, bobkový list, řapíkatý celer, petrželová nať, sůl), ztlumte plamen na minimum a velmi pomalu vařte doměkka 2 hodiny.
  3. Je důležité, aby maso bylo opravdu velmi měkké. Maso po uvaření nakrájejte na plátky a přikryjte fólií.
  4. V hrnci si připravte světlou jíšku z 2/3 másla a hladké mouky, zalijte zchladlým vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu.
  5. Přibližně po 20 minutách varu přidejte nastrouhaný čerstvý křen, smetanu ke šlehání, cukr, ocet a sůl.
  6. Několik minut provařte a sceďte do dalšího hrnce. V poslední fázi vmíchejte zbytek másla.
  7. Ke křenové omáčce s uzeným masem podávejte houskový knedlík a můžete si omáčku vylepšit praženými lupínky mandlí a čerstvou pažitkou.
Uzené s křenovou omáčkou podle Jana Pípala
Autor: archiv Vinohradský Parlament Uzené s křenovou omáčkou podle Jana Pípala

Vinohradský Parlament

Podnik, který připravuje menu s respektem k české tradici a na základě dostupnosti sezonních produktů. Přesně tak se profiluje Vinohradský Parlament v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem. Těšit se tak můžete na jedinečné gastronomické zážitky – houbové speciality, chřestové hody, vyhlášenou zvěřinu nebo třeba svatomartinskou husu. Nyní jsou podmínky ztížené, ale věříme, že se situace hodně brzy zlepší a všechny speciality si dopřejeme přímo v restauraci.

Restaurace Vinohradský Parlament
Autor: archiv Vinohradský Parlament Restaurace Vinohradský Parlament

reklama