Uzené s křenovou omáčkou podle Jana Pípala

Moje hodnocení
6x

Pořádná dávka poctivé omáčky, k tomu pár knedlíčků a hlavně pořádný kus uzeného masa, které je po uvaření krásně měkké. Nedělní oběd podle našich představ pro vás dnes připravil šéfkuchař restaurace Vinohradský Parlament.

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Z okna i s sebou

Jak podpořit restauraci i v těchto náročných dnech? Jde to! Vinohradský Parlament má výdejní okénko, které je otevřené od 10.45 do 20.00 a spolupracuje také s Woltem.

Postup přípravy

  1. Uzenou krkovici vložte do vroucí vody.
  2. Postupně přidejte všechny suroviny (cibule, mrkev, petržel, pepř, nové koření, bobkový list, řapíkatý celer, petrželová nať, sůl), ztlumte plamen na minimum a velmi pomalu vařte doměkka 2 hodiny.
  3. Je důležité, aby maso bylo opravdu velmi měkké. Maso po uvaření nakrájejte na plátky a přikryjte fólií.
  4. V hrnci si připravte světlou jíšku z 2/3 másla a hladké mouky, zalijte zchladlým vývarem a za stálého míchání přiveďte k varu.
  5. Přibližně po 20 minutách varu přidejte nastrouhaný čerstvý křen, smetanu ke šlehání, cukr, ocet a sůl.
  6. Několik minut provařte a sceďte do dalšího hrnce. V poslední fázi vmíchejte zbytek másla.
  7. Ke křenové omáčce s uzeným masem podávejte houskový knedlík a můžete si omáčku vylepšit praženými lupínky mandlí a čerstvou pažitkou.

Vinohradský Parlament

Podnik, který připravuje menu s respektem k české tradici a na základě dostupnosti sezonních produktů. Přesně tak se profiluje Vinohradský Parlament v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem. Těšit se tak můžete na jedinečné gastronomické zážitky – houbové speciality, chřestové hody, vyhlášenou zvěřinu nebo třeba svatomartinskou husu. Nyní jsou podmínky ztížené, ale věříme, že se situace hodně brzy zlepší a všechny speciality si dopřejeme přímo v restauraci.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty