reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Těstovinový salát s liškami
Autor: Jezte česky Těstovinový salát s liškami

Těstovinový salát s liškami

Hodnoceno: 0x
Houbařská sezóna je v plném proudu, vyražte do lesa a připravte si doma rychlý sytý salát s liškami.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Lišky očistěte. Větší překrájejte na čtvrtky, malé nechte celé. Těstoviny vsypte do vroucí osolené vody a vařte dle návodu na obalu.
  2. V pánvi zahřejte máslo. Přidejte lišky, kmín a restujte asi 5 minut, až se z hub vydusí voda. Dejte je stranou a v pánvi krátce, asi 2 minuty, pečte přepůlená rajčátka (řezem dolů).
  3. Uvařené těstoviny sceďte. Vmíchejte do nich restované lišky a rajčátka i se šťávou z pánve a lístky majoránky. Salát podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte ještě teplý.

Jezte českyJEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

reklama