Kynuté knedlíky z makového těsta plněné jahodami podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Moje hodnocení
3x

Sladké plněné knedlíky mají v Česku dlouhou tradici a jsou pro naši národní kuchyni typické. Není proto divu, že se připravují z různých typů těsta a každý si najde to své oblíbené. Zkuste do svého repertoáru zařadit trochu netradiční kynuté těsto s mákem podle šéfkuchaře z pražské restaurace, která se na všemožné knedlíky specializuje. Makové těsto bude slušet i švestkám nebo hruškám.

4 porce
120 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Z části mléka, mouky, cukru a droždí připravte kvásek a na teplém místě nechte cca 30 minut kynout.
  2. Ostatní suroviny dejte do mísy, přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, Těsto vyvalte na dřevěnou desku, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut vykynout.
  3. Z těsta připravte placičky, které naplňte čerstvými jahodami a důkladně vypracujte kulaté knedlíky. Posypte moukou a nechte znovu vykynout cca 10 minut.
  4. Knedlíky vařte 8–10 minut v lehce osolené vodě.
  5. Podávejte se strouhaným tvrdým tvarohem, přepuštěným máslem a moučkovým cukrem.

Vyzkoušejte také jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jan Pípal


Přečtěte si také

Recepty