Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Špagety s mangoldem a liškami

4 porce
do 30 minut
Špagety s mangoldem a liškami
Špagety s mangoldem a liškami
Z těchto špaget je vysloveně cítit podzim – především díky krémové konzistenci, vypečené slanině a liškám. Mangold vám může připadat jako nezvyklá volba, ale rozhodně se jí nebraňte!
Reklama

Článek

Parádní recepty na milované špagety Foto:

16 parádních receptů na oblíbené špagety

Ačkoliv je druhů těstovin nepřeberné množství, jeden druh z nich nepokrytě vyčnívá. Špagety neboli spaghetti, pokud chcete ctít italský původ, jsou zkrátka nepřekonatelné.

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Omyjte mangold a otrhejte listy, spařte je, nechte okapat a nakrájejte.
  2. Lišky očistěte, slaninu nakrájejte na kostičky, jarní cibulku na kolečka. Pecorino nastrouhejte. Uvařte si těstoviny v osolené vodě na skus, trvá to asi 8 minut.
  3. Na olivovém oleji provoňte plátky česneku, orestujte slaninu, jarní cibulku a lišky. Osolte a opepřete.
  4. Zalijte bílým vínem a zredukujte alkohol. Vmíchejte mangold, vývar a poduste. Přidejte pecorino a odstavte, musí se jen zlehka rozpustit. Směs smíchejte s horkými těstovinami.
Reklama

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama