Korpus:
- vejce 3 ks
- cukr krupice 150 g
- rostlinný olej 50 ml
- hladká mouka 150 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky
Krém:
- tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání (40%) 300 ml
- moučkový cukr 80 g
- želatina 10 g
Na dokončení:
- jahody (dovnitř i na finální zdobení) cca 1 kg
- smetana ke šlehání (40%) 200 ml
- vanilkový cukr 1 sáček
Postup přípravy:
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte olej, zamíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a směs nalijte na plech. Pečte při 160 °C asi 15 minut.
- Plech nebo formu 20×20 cm vyložte fólií. Na okraje rozmístěte poloviny jahod a na dno položte polovinu upečeného korpusu. Tvaroh vyšlehejte se smetanou a cukrem do krému.
- Želatinu nechte nabobtnat a poté ji vmíchejte do krému. Na korpus dejte polovinu krému, druhou část korpusu, nakrájené jahody a zbylý krém. Vše nechte ztuhnout.
- Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem do šlehačky. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na povrch dortu a přidejte seříznuté celé jahody. Nechte ztuhnout v chladničce.
Množství jahod je pouze odhad, vždy záleží na velikosti, tvaru a kvalitě. Na finální zdobení si dejte stranou hezčí a menší kousky. A kdyby vám náhodou jahody zbyly, určitě si s nimi poradíte.
Další skvělý tip na jahodový moučník? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečené jahodové řezy
Nebo mrkněte na další jahodové recepty: