Suroviny
- jahody 500 g
- kefír 250 ml
- řecký jogurt 50 g
- vanilkový cukr (moučkový) 2–3 lžíce
Postup přípravy
- Nejméně 12 hodin předem uložte nádobu na zmrzlinu do mrazáku.
- Jahody odstopkujte a nakrájejte nadrobno, nebo je rozmačkejte na kaši. Promíchejte je s kefírem, jogurtem a cukrem dohladka. Pokud máte blender, můžete vše rovnou rozmixovat. Směs dejte vychladit do lednice.
- Namraženou nádobu vytáhněte, dejte ji do zmrzlinovače a pusťte ho, aby se lopatka točila. Otvorem pozvolna vlijte vychlazenou směs. Zhruba za 30–40 minut se umíchá zmrzlina. Uložte ji v nádobě ještě na 10–15 minut do mrazáku a pak ihned podávejte.
PRIMA TIP: Připravte si mléčný shake jako z amerického baru 50. let. Připravenou zmrzlinu rozmixujte v mixéru typu blender s mlékem. Ozdobte šlehačkou a posypte ji opraženými mandlemi. Na uvedené množství zmrzliny budete potřebovat 250 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání a 30 g plátků mandlí.
Zmrzlinovač do každé rodiny!
Chladicí mísa zmrzlinovače Ariete Party Time Ice Cream Maker 643/01 je širší a nižší, což je skvělé, protože se vejde i do menších mrazáků. Namrazit potřebuje 8 až 12 hodin předem. Čím vyšší je teplota venku, tím déle nechte mísu v mrazáku. V sezoně ji tam můžete nechávat. Jakmile dostanete chuť na zmrzlinu, stačí ji namíchat, vytáhnout mísu, vložit ji do zmrzlinovače, zakrýt ji víkem a vlít zmrzlinu. Zhruba za 30 minut vymíchá z tekuté směsi krémovou zmrzku či sorbet. Krouživým pohybem tekutiny o vymraženou stěnu se totiž mění její skupenství, což je historicky prověřený způsob výroby zmrzliny. Mražením tekuté směsi se nádoba samozřejmě otepluje, k čemuž dochází rychleji v teplém prostředí. Pokud máte doma více než 25 °C, zmrzlina neztuhne. Vložte ji v nádobě do mrazáku na 15 až 20 minut a až pak podávejte. Ariete Party Time Ice Cream Maker ji najednou připraví až 1,5 litru!
Vyzkoušejte zmrzlinový pohár s restovaným ovocem podle návodného videoreceptu