Suroviny
Korpus:
- máslové sušenky 350 g
- strouhaný kokos 50 g
- máslo 70 g
Náplň:
- želatina 6 plátků
- jahody 250 g
- bílý jogurt (tučný) 500 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- jahodový džem 5 lžic
Na ozdobení:
Postup přípravy:
- Stěny otevírací dortové formy (velikost 20 cm) potřete olejem. Sušenky rozmixujte, promíchejte s kokosem a rozpuštěným máslem. Připravenou hmotu navrstvěte a uhlaďte na dno formy.
- Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Jahody očistěte, nakrájejte na poloviny a vyskládejte je vedle sebe po celém obvodu formy na sušenkový korpus.
- Jogurt smíchejte s cukrem a džemem, polovinu prohřejte, přidejte od vody vymačkanou želatinu a míchejte do jejího rozpuštění. Poté přimíchejte zbylý ochucený jogurt. Vše nalijte na korpus s jahodami a uložte do chladničky, kde nechte dort ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
- Jahody nakrájejte na tenké plátky a ozdobně vyskládejte na povrch dortu. Nakonec doplňte jedlými květy.
Nepečený moučník si můžete připravit i podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Nebo se podívejte na další cheesecake recepty: