Suroviny
- jahody 500 g
- cukr krupice 50 g
- bezinkový sirup 6 lžic
- smetana ke šlehání 300 g
- řecký jogurt 300 g

Postup přípravy
- Litrovou formu na chlebíček vyložte potravinovou fólií. Vložte 300 g očištěných jahod nakrájených na malé kousky do hrnce. Přidejte cukr, 4 lžíce bezinkového sirupu. Vařte, dokud jahody nepustí šťávu a ta se nezredukuje na polovinu. Nechte vychladnout.
- Vyšlehejte smetanu do tuhých špiček, do šlehačky poté něžně vmíchejte jogurt a vychlazenou jahodovou směs. Přidejte 100 g čerstvých jahod nakrájených na menší kousky. Lžící směs vložte do připravené formy a povrch rovnoměrně uhlaďte. Přikryjte potravinovou fólií a dejte do mrazničky alespoň na 5 hodin, ideálně však přes noc.
- Před podáváním vyjměte semifreddo z mrazničky, vyklopte z formy a odstraňte fólii. Položte na talíř a ozdobte zbylými čerstvými jahodami nakrájenými na kousky, které předem smíchejte se 2 lžícemi bezinkového sirupu.
Vyzkoušejte také smetanové semifreddo s lentilkami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Semifreddo s lentilkami podle Emanuela Ridiho
