Korpus
- vejce 3 ks
- cukr krupice 80 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- polohrubá mouka 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- máslo 50 g
Náplň
- jahody 250 g
- plnotučné mléko 300 ml
- cukr krupice 60 g
- jahodový pudink 1 sáček
- mascarpone 250 g
- pistácie (na posypání)

Postup přípravy
- Vejce vyšlehejte s oběma cukry do husté pěny. Poté zlehka vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a nakonec vlažné rozpuštěné máslo. Hotové těsto naplňte do dortové formy (22 cm) a pečte při 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě. Poté korpus vodorovně rozkrojte na dva díly.
- Jeden díl korpusu skrojte na průměr 18 cm. Jahody očistěte a nakrájejte na plátky. Misku s kulatým dnem o průměru 22 cm vyložte potravinářskou folií, na kterou rozložte po celé ploše misky nakrájené jahody.
- Z mléka, cukru a pudinku uvařte hustý krém, nechte ho za stálého míchání vychladnout, rozšlehejte a přidejte mascarpone, vyšlehejte na hladký krém. Polovinu krému naplňte do misky vyložené jahodami. Přiložte menší korpus a rozetřete na něj zbylý krém. Na povrch položte korpus a bombu uložte do chladničky ztuhnout.
- Po ztuhnutí vyklopte, odstraňte folii a povrch posypte nasekanými pistáciemi.
Vyzkoušejte také jahodovou polévku s proseccem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Jahodová polévka s proseccem