Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty Sladké
Sladké
Klára Michalová
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jahodová bomba – pohledný dezert z voňavých jahod bude ozdobou každé jarní oslavy

Jahodová bomba

Jahodová bomba Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia

  • Zavřít
Jahodová bomba

Jahodová bomba Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia

Moje hodnocení
7x

Sezóna voňavých jahod startuje a je potřeba si ji užít ve velkém stylu, třeba s tímto báječným dezertem. Upečte jednoduchý korpus, připravte lahodný krém a pak už jen své dílko poskládejte do mísy. Po ztuhnutí můžete servírovat neodolatelnou dobrotu, která navíc skvěle vypadá!

12 porcí
90 minut
Seznam.cz banner

Korpus

  • vejce 3 ks
  • cukr krupice 80 g
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • polohrubá mouka 100 g
  • kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
  • máslo 50 g

Náplň

  • jahody 250 g
  • plnotučné mléko 300 ml
  • cukr krupice 60 g
  • jahodový pudink 1 sáček
  • mascarpone 250 g
  • pistácie (na posypání)

Nové nápady, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty

Nové nápady, jak proměnit sladké jahody v neodolatelné dobroty

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do husté pěny. Poté zlehka vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a nakonec vlažné rozpuštěné máslo. Hotové těsto naplňte do dortové formy (22 cm) a pečte při 180 °C asi 25 minut. Po upečení nechte vychladnout ve formě. Poté korpus vodorovně rozkrojte na dva díly.
  2. Jeden díl korpusu skrojte na průměr 18 cm. Jahody očistěte a nakrájejte na plátky. Misku s kulatým dnem o průměru 22 cm vyložte potravinářskou folií, na kterou rozložte po celé ploše misky nakrájené jahody.
  3. Z mléka, cukru a pudinku uvařte hustý krém, nechte ho za stálého míchání vychladnout, rozšlehejte a přidejte mascarpone, vyšlehejte na hladký krém. Polovinu krému naplňte do misky vyložené jahodami. Přiložte menší korpus a rozetřete na něj zbylý krém. Na povrch položte korpus a bombu uložte do chladničky ztuhnout.
  4. Po ztuhnutí vyklopte, odstraňte folii a povrch posypte nasekanými pistáciemi.

Vyzkoušejte také jahodovou polévku s proseccem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Jahodová polévka s proseccem

Klára Michalová

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky cukr miska mouka dezert máslo pudink mascarpone jahoda kypřicí prášek

Návrhy pro vás

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Sladké

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem Maso

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku Maso

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory Zelenina

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou Sladké

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou


Přečtěte si také

Novinky
Dětské menu o velké přestávce: Jak mohly vypadat školní svačiny od 70. let po současnost?

Dětské menu o velké přestávce: Jak mohly vypadat školní svačiny od 70. let po současnost?

Sladké
Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Prostřeno!
Prostřeno: Šunkové rolky s křenovou pěnou a bagetkou podle Jitky

Prostřeno: Šunkové rolky s křenovou pěnou a bagetkou podle Jitky

Prostřeno!
Prostřeno: Jihočeská kulajda se žampiony a slaninou

Prostřeno: Jihočeská kulajda se žampiony a slaninou

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová kýta trhaná, šťouchané brambory, obloha

Prostřeno: Vepřová kýta trhaná, šťouchané brambory, obloha

Prostřeno!
Prostřeno: Zamilované palačinky Jitky Macháčkové

Prostřeno: Zamilované palačinky Jitky Macháčkové

Maso
Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Maso
Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Recepty
Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Sladké
Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou Sladké

Šťavnatá buchta s jablky a cuketou – vláčný moučník s karamelovou polevou a křupavou ořechovou krustou

Maso
Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku Maso

Obrácený smažák: Šunkový steak plněný sýrem v křupavém kabátku

Tikka masala z krůtího masa s domácím naanem – indická exotika na vašem stole Maso

Tikka masala z krůtího masa s domácím naanem – indická exotika na vašem stole

Zelenina
Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Smažené hřiby v trojobalu s bramborovým salátem a restovaným kadeřávkem podle Lukáše Soukupa z restaurace Brambory

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí Recepty

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Nápoje
Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první Předkrmy a chuťovky

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první

Recepty
Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Pečená dýně s houbami v hořčicové omáčce – nevšední kombinace podzimních chutí

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Sladké
Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem Sladké

Bezlepkový makový dort se švestkami – moučník s tvarohovým krémem a ovocným přelivem

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři Sladké

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Lídři těsně před startem voleb: Výborný mluvil o cestě do pekel, Babiš zmínil nejhorší rozhodnutí Perly v předvolebních rozhovorech: Sterzik jako Jan Neruda, Hřib s dredy či pivo s Fialou Jak spoří rodiče svým dětem? Popularita tradičních způsobů upadá. V kurzu jsou i kryptoměny

prima-zeny

Moderátorka Timková o nahé seznamce: Doufám, že díky show lidé přijmou sami sebe Bydlení hradního pána? Kotek ukazuje domeček s kuchyňkou a rozbitou digestoří Prima+ bude exkluzivně streamovat česko-slovenskou verzi Naked Attraction

prima-zoom

Nejdražší umělecké dílo stvořené ženou? Nejstarší jezero světa ukrývá kanibaly a objevují se na něm záhadné kruhy Rusko zaútočilo na Černobylskou jadernou elektrárnu, u Záporožské je situace ještě horší

prima-fresh

Dětské menu o velké přestávce: Jak mohly vypadat školní svačiny od 70. let po současnost? Ostružinové řezy – vláčný čokoládový korpus s lehkým ovocným krémem Pečené kuřecí paličky z jednoho pekáče s brynzou – masová nálož se slovenským šmrncem

prima-cool

Nová hra ze světa Pána prstenů Kill Bill se vrací do kin. Spojení obou dílů do jednoho epického filmu doplní zbrusu nová scéna James Cameron přiznal velkou změnu v Avatarovi 3. Film kvůli ní bude mít tři hodiny

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Jak si snadno vypěstovat medvědí česnek v zahradě nebo balkoně V Toskánsku se prodává majestátní vila. V minulosti patřila Napoleonově sestře. Vánoce a advent 2025: Jak naplánovat dovolenou pro 9, 13 i 16 dní volna?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.