Suroviny
- hladká mouka 180 g
- studené máslo 80 g
- krémový sýr (typ Philadelphia) 125 g
- moučkový cukr (volitelný)
Náplň:
Postup přípravy:
- Veškeré suroviny na těsto dejte na vál a rukama zpracujte v těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
- Mezitím jahody omyjte, zbavte stopky a pokrájejte na menší kousky. Pokrájené jahody smíchejte s cukrem, škrobem a nasekaným rozmarýnem.
- Vychladlé těsto rozválejte na tenký plát a vykrojte kolečka o průměru 8 cm (mělo by jich být 15). Na jednu polovinu kolečka dejte lžičku náplně, přikryjte druhou půlkou, kraje slepte k sobě a vidličkou udělejte pěkné vroubky.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Pirohy naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte třtinovým cukrem a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
- Opravdu se snažte co nejlépe slepit kraje, jinak vám část náplně vyteče. Vychladlé pirohy můžete lehce pocukrovat.
Chcete zkusit další recept na plněné šátečky? Pusťte si videorecept od Karolíny:
Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové šátečky s jablky