Inna Valoušková

Pečené pirohy s jahodovou náplní

Moje hodnocení
1x

Když se řekne slovo pirohy, často si asi vybavíte variantu naslano plnou zeleniny, masa nebo sýra. U toho ale nemusíte skončit, pirohy se mohou připravovat i nasladko a vypéct dokřupava. V nadcházející jahodové sezóně se vám tento recept určitě bude hodit!

15 porcí
90 minut

Suroviny

Náplň:

Postup přípravy:

  1. Veškeré suroviny na těsto dejte na vál a rukama zpracujte v těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice.
  2. Mezitím jahody omyjte, zbavte stopky a pokrájejte na menší kousky. Pokrájené jahody smíchejte s cukrem, škrobem a nasekaným rozmarýnem.
  3. Vychladlé těsto rozválejte na tenký plát a vykrojte kolečka o průměru 8 cm (mělo by jich být 15). Na jednu polovinu kolečka dejte lžičku náplně, přikryjte druhou půlkou, kraje slepte k sobě a vidličkou udělejte pěkné vroubky.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Pirohy naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte třtinovým cukrem a pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  5. Opravdu se snažte co nejlépe slepit kraje, jinak vám část náplně vyteče. Vychladlé pirohy můžete lehce pocukrovat.

Chcete zkusit další recept na plněné šátečky? Pusťte si videorecept od Karolíny:

Kompletní recept najdete ZDE: Tvarohové šátečky s jablky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty