Tvarohová náplň
- měkký tvaroh 250 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- moučkový cukr 130 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- citronová šťáva 1 lžíce
- želatina 10 g
Postup přípravy
- Jahody nakrájejte na malé kousky. Do 200 ml studené vody dejte želatinu a přiveďte téměř k bodu varu. Odstavte, vmíchejte jahodový sirup a nechte vychladnout.
- Poté vmíchejte jahody a nalijte na dno formiček. Uložte do chladničky ztuhnout. Tvaroh smíchejte s vyšlehanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
- Želatinu dejte do 80 ml studené vody a za stálého míchání přiveďte téměř k bodu varu. Horkou ji vlijte do připravené tvarohové náplně a dobře promíchejte.
- Pak náplň nalijte do formiček s jahodovým želé a uložte do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí formičky na 10 vteřin namočte do horké vody a bábovičky vyklopte.

Tvarohová panna cotta ve tvaru báboviček s jahodovým želé Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Vyzkoušejte také vanilkovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem