Tvarohová panna cotta ve tvaru báboviček s jahodovým želé – efektní dezert ve zdravějším provedení

Moje hodnocení
1x

Klasická panna cotta je připravená z tučné smetany, ale můžete ji částečně odlehčit přidáním tvarohu. Je to novátorské a trochu neobvyklé, ale chuťově překvapivě skvělé. V sezóně použijte zralé voňavé jahody, později v létě můžete zkusit i jiné ovoce.

4 porce
30 minut

Jahodové želé

Tvarohová náplň

Postup přípravy

  1. Jahody nakrájejte na malé kousky. Do 200 ml studené vody dejte želatinu a přiveďte téměř k bodu varu. Odstavte, vmíchejte jahodový sirup a nechte vychladnout.
  2. Poté vmíchejte jahody a nalijte na dno formiček. Uložte do chladničky ztuhnout. Tvaroh smíchejte s vyšlehanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou.
  3. Želatinu dejte do 80 ml studené vody a za stálého míchání přiveďte téměř k bodu varu. Horkou ji vlijte do připravené tvarohové náplně a dobře promíchejte.
  4. Pak náplň nalijte do formiček s jahodovým želé a uložte do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí formičky na 10 vteřin namočte do horké vody a bábovičky vyklopte.

Vyzkoušejte také vanilkovou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty