Andrea Motlíková

Ranní rosa – tříbarevné řezy s tvarohovo-kokosovými kuličkami

Moje hodnocení
1x

Efektní moučník, kterému se říká rosa. Tyto tříbarevné řezy jsou jako stvořené pro milovníky kokosu, ti budou tentokrát opravdu nad míru spokojeni. Pokud tedy hledáte něco sladkého ke kávě či čaji, máme pro vás jasný tip.

12 porcí
120 minut

Kuličky:

Těsto:

Postup přípravy:

  1. Minimálně hodinu před začátkem přípravy moučníku vytvořte z výše uvedených surovin tvarohovo-kokosové kuličky.
  2. Hmotu dobře propracujte, nechte půl hodiny v lednici a utvořte 15 kuliček (já jich měla 12, ale byly moc velké, příště udělám menší a více).
  3. Hotové kuličky vložte na 1 hodinu do mrazničky (po vyndání je můžete ještě lépe zformovat). Těsto vymíchejte z uvedených surovin bez kakaa. Nejprve vyšlehejte máslo s cukrem, pak přidejte vejce i se zbylým bílkem, následně kysanou smetanu, mléko a nakonec vmíchejte mouku s kypřicím práškem.
  4. Těsto rozdělte na dvě části, do jedné vmíchejte kakao. Na menší plech 32×23 cm nejprve rozetřete světlé a poté tmavé těsto.  Do těsta vtlačte kuličky vyjmuté z mrazničky a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca půl hodiny.
  5. Moučník vyjměte a nechte vychladnout. Krém uvařte z uvedených surovin, dobře míchejte a nechte také vychladnout. Poté ho namažte na moučník.
  6. Vložte do lednice a nechte ztuhnout. Zdobte třeba kakaem s kokosem nebo nastrouhanou čokoládou. Nakrájejte tak, abyste kuličky přeřízli na poloviny.
Kuličky dělejte menší a ve větším množství, pak lépe zapadnou do těsta a budou na řezu celé pod tmavou vrstvou, což bude ve výsledku na pohled efektnější.

Máte rádi tvarohové moučníky? Zkuste strouhaný tvarohový koláč podle videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty