Těsto:
- hořká čokoláda (70%) 150 g + 30 g na posypání
- máslo (např. MILKO) 150 g
- hladká mouka 110 g
- krupicový cukr 100 g
- kakao 30 g
- vejce 4 ks
- soda bikarbony 1 lžička
Tvarohová náplň:
- tučný tvaroh (např. MILKO) 500 g
- moučkový cukr 150 g
- máslo 150 g
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu a na kostky nakrájené máslo.
- V jiné misce vyšlehejte vejce s cukrem do husté pěny. Teplou, ne však horkou čokoládovou směs pomalu vmíchejte do vaječné pěny. Můžete použít i kuchyňský robot na malý stupeň.
- V menší misce smíchejte hladkou mouku s kakaem a tuto směs také postupně vmíchejte do čokoládového těsta.
- Těsto vylijte do formy vystlané pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě 17–25 minut. Po upečení korpus z trouby vyndejte a nechte minimálně 30 minut odpočinout.
- Tvarohová náplň: Změklé máslo dejte do mísy od kuchyňského robota. Přidejte cukr a pomocí pádlového nástavce máslo utřete do světlé pěny.
- Poté postupně po lžících přimíchejte i tvaroh. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý čokoládový korpus a dejte do lednice na minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc, odpočívat.
- Po ztuhnutí můžete moučník nakrájet na jednotlivé řezy a posypat nastrouhanou čokoládou.
Nebo si pusťte videorecept na strouhaný tvarohový koláč:
Kompletní recept najdete ZDE
Další recepty na různé řezy najdete na našem webu: