Suroviny:
- jasmínová rýže (vařená a den stará) 400 g
- kuřecí maso (na nudličky) 200 g
- kimchi (nasekané; např. Beavia) 3 lžíce
- žlutá paprika (na kostičky) 1 malý ks
- ananas (na kostičky) 100 g
- kešu (nahrubo nasekané) 2 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- česnek (nasekaný) 1 stroužek
- rybí omáčka 1–2 lžíce
- jarní cibulka (nasekaná) 1 svazek
- koriandr (nasekaný) 1 hrst
Postup přípravy:
Rozpalte wok nebo velkou pánev s olejem.
Restujte česnek po dobu 30 sekund, přidejte maso a smažte 4–5 minut dozlatova. Vyjměte stranou.
Do pánve přidejte opět olej, vsypte papriku, ananas a restujte 2 minuty. Přisypte kimchi a krátce povařte.
Přidejte rýži a rybí omáčku. Rychle promíchejte na vysokém plameni, aby se rýže prohřála a lehce smažila.
Pro dokončení vmíchejte maso a kešu. Na závěr přihoďte jarní cibulku a koriandr.
Při servírování můžete doplnit limetkovými klínky nebo extra koriandrem dle chuti.
Chcete si uvařit thajskou specialitu? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Pad Thai s kuřetem a krevetami