Suroviny
- Kuřecí vývar Cibule Bistro 800 ml
- citronová tráva 10 g
- limetové listy 4 g
- galangal 10 g
- česnek 10 g
- kuřecí prsa 200 g
- kokosové mléko 200 ml
- červená curry pasta 50 g
- limetka 1 ks + k podávání
- houby (žampiony, hlíva ústřičná) 120 g
- palmový cukr 8 g
- rybí omáčka 40 g
- cherry rajčata 120 g
- koriandr (k podávání)
- chilli paprička (k podávání, nemusí být)
Připravte thajskou polévku Tom Kha Gai podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- Do hrnce nalijte kuřecí vývar Cibule Bistro a přiveďte ho k varu.
- Do pozvolna se vařícího vývaru přidejte najemno nakrájený galangal, citronovou trávu, limetové listy, česnek a curry pastu.
- Přidejte na malé kousky nakrájené kuřecí maso a vařte cca 10 minut.
- Přilijte kokosové mléko a vařte dalších 5 minut.
- Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetovou šťávou a palmovým cukrem.
- V polévce krátce povařte houby a na závěr přidejte cherry rajčátka.
- Polévku podávejte s jemně nasekaným koriandrem.
PRIMA TIP: Polévku můžete připravit místo s kuřecím masem třeba s krevetami nebo tofu. Milovníci ostrých jídel mohou do polévky přidat nakrájenou chilli papričku.
Všestranný parťák v kuchyni
Vývary jsou oblíbené nejen v Evropě, ale i napříč celým světem. Existuje jich proto několik druhů a nachází své využití v mnoha světových kuchyních. „Společně s týmem připravujeme v Cibule Bistro čtyři různé vývary. Nejoblíbenější je asi klasický kuřecí vývar, osobně mám ale raději ten hovězí, který táhneme dlouhých 12 hodin. Oba jsou ale skvělým doplňkovým zdrojem bílkovin, minerálů a dalších živin. Pro vegetariány, vegany nebo specifické recepty připravujeme také vývar zeleninový. Ze všech tradičně připravovaných vývarů má navíc nejméně kalorií.
Za unikátní variantu však považuji náš 12 hodin tažený Pho vývar, který připravujeme podle ověřené vietnamské receptury. Vietnamská kuchyně je celosvětově známá, jejich vývary jsou ovšem na přípravu zdaleka nejsložitější. To se ale projevuje v jejich jedinečné chuti, kterou díky nám můžete vyzkoušet i u sebe doma,“ nabízí výčet druhů vývarů Cibule Bistro Filip Sajler z Hopi Chef Tech Food.