Suroviny
- arašídový olej (nebo makadamový) 2 lžičky
- hnědá rýže 1 lžíce
- krůtí prsa (mletá) 400 g
- citronová tráva (pouze bílá část, najemno nakrájená) 1 stonek
- červená chilli paprička (dlouhá, najemno nakrájená) 1 ks
- česnek (rozdrcené) 2 stroužky
- zázvor (najemno nastrouhaný) 1 lžíce
- zelené fazolky (nakrájené na malé kousky) 200 g
- limetková šťáva 1 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- hnědý cukr (nebo palmový) 2 lžičky
- máta (lístky) 1/2 hrnku
- kořínky koriandru 1/2 hrnku
- červená cibule (malá, nakrájená na tenké proužky) 1/2 ks
- fazolové klíčky 175 g
- římský salát 8 listů
Postup přípravy
- Ve velké teflonové nebo wok pánvi na plotýnce o střední teplotě rozehřejte 1 lžíci oleje a smažte na něm hnědou rýži 1 minutu, nebo dokud rýže nezezlátne. Nechte vychladnout a pak rozdrťte v hmoždíři.
- Zbytek oleje přelijte do rozpálené pánve. Přidejte mleté krůtí maso a smažte. Během toho maso vařečkou rozdělte na malé části. Smažte asi 7 minut, nebo dokud maso nezezlátne.
- Přidejte citronovou šťávu, chilli, česnek, koriandr a míchejte další minutu. Vložte fazolové lusky a smažte další 2 minuty, nebo dokud fazolky nezměknou. Dochuťte limetkovou šťávou, rybí omáčkou a cukrem.
- Odstavte z plotýnky, nechte vychladnout a pak přimíchejte rýži, bylinky, cibuli a klíčky. Podávejte na listech římského salátu.
PRIMA TIP: Místo krůtího masa můžete používat i mleté kuřecí nebo vepřové.
Vyzkoušejte také thajský hovězí salát podle návodného videoreceptu