Suroviny
- kuřecí křídla (masitá) 12 ks
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžíce
- černý pepř (čerstvě namletý) 1 lžička
- sušený česnek 1 lžička
- sušená cibule 1/4 lžičky
- mletá sladká paprika (nebo pálivá) 1/4 lžičky
Omáčka
- sójová omáčka 1 lžíce
- hoisin omáčka 1,5 lžíce
- sladká chilli omáčka 3,5 lžíce
- rýžový ocet 1/2 lžíce
- sezamový olej 1/2 lžíce
- cukr krupice (přírodní) 1 lžíce
- česnek (rozetřený) 2 stroužky
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- sůl
- limetková šťáva 1/2 lžíce
- voda 60 ml
Postup přípravy
- Kuřecí křidýlka důkladně osušte papírovou utěrkou. Nejlépe v uzavíratelném plastovém sáčku promíchejte prášek do pečiva s kořením, vložte křidýlka, uzavřete a protřepávejte, aby se křidýlka stejnoměrně obalila směsí.
- Košík nebo mřížku horkovzdušné fritézy postříkejte olejovým sprejem a v jedné vrstvě rozložte křidýlka. Přístroj uzavřete a zapněte na funkci Kuře, teplotu 200 °C a čas na 20 minut. Přístroj uveďte do chodu. Po 10 minutách otevřete a křidýlka obraťte, aby se propekla stejnoměrně.
- Zatímco se křidýlka pečou, připravte z uvedených surovin omáčku. Všechny přísady dejte do kastrůlku a zahřívejte při střední teplotě. Jakmile se směs začne vařit, teplotu snižte a za promíchávání omáčku vařte do zhoustnutí. Udržujte ji na teple.
- Až budou křidýlka propečená, promíchejte je s omáčkou. Vraťte je do fritézy a ještě 2 až 4 minuty dopečte na funkci Kuře.
PRIMA TIP: Zbylá hotová křidýlka uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny v ledničce. Před podáváním je krátce prohřejte v troubě. Máte-li menší přístroj, připravte křidýlka po částech.
HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA Ariete Airy Fryer 4626
- zdravé smažení bez tuku
- průhledná dvířka pro pohodlnou kontrolu při vaření
- 7 programů pro různé druhy potravin
- jednoduché ovládání
- fritovací nádoba 6 l
Pro více informací navštivte ww.ariete.cz
Vyzkoušejte také kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou