redakce Prima FRESH

Vyzkoušejte pikantní kuřecí křidýlka po thajsku v horkovzdušné fritéze

Moje hodnocení
1x

Senzační výsledek, díky horkovzdušné fritéze minimum námahy, dokonalá pikantní omáčka v thajském stylu a skvostná, propečená a šťavnatá křidýlka, která je radost obírat. Ideál pro rodinu i kamarády na báječný mejdan!

4 porce
60 minut

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Kuřecí křidýlka důkladně osušte papírovou utěrkou. Nejlépe v uzavíratelném plastovém sáčku promíchejte prášek do pečiva s kořením, vložte křidýlka, uzavřete a protřepávejte, aby se křidýlka stejnoměrně obalila směsí.
  2. Košík nebo mřížku horkovzdušné fritézy postříkejte olejovým sprejem a v jedné vrstvě rozložte křidýlka. Přístroj uzavřete a zapněte na funkci Kuře, teplotu 200 °C a čas na 20 minut. Přístroj uveďte do chodu. Po 10 minutách otevřete a křidýlka obraťte, aby se propekla stejnoměrně.
  3. Zatímco se křidýlka pečou, připravte z uvedených surovin omáčku. Všechny přísady dejte do kastrůlku a zahřívejte při střední teplotě. Jakmile se směs začne vařit, teplotu snižte a za promíchávání omáčku vařte do zhoustnutí. Udržujte ji na teple.
  4. Až budou křidýlka propečená, promíchejte je s omáčkou. Vraťte je do fritézy a ještě 2 až 4 minuty dopečte na funkci Kuře.
PRIMA TIP: Zbylá hotová křidýlka uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny v ledničce. Před podáváním je krátce prohřejte v troubě. Máte-li menší přístroj, připravte křidýlka po částech.

HORKOVZDUŠNÁ FRITÉZA Ariete Airy Fryer 4626

  • zdravé smažení bez tuku
  • průhledná dvířka pro pohodlnou kontrolu při vaření
  • 7 programů pro různé druhy potravin
  • jednoduché ovládání
  • fritovací nádoba 6 l

Pro více informací navštivte ww.ariete.cz

Vyzkoušejte také kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty