Suroviny
- rostlinný olej 1 lžíce
- kuřecí prsa (nebo stehenní řízky) 750 g
- česnek (rozetřený) 3 stroužky
- červená paprika 1 ks
- cibule 1 ks
- červená curry pasta 3 lžíce
- zázvor (nastrouhaný) 1 lžíce
- drůbeží vývar 1,5 litru
- kokosové mléko 400 ml
- rýžové nudle 150 g
- rybí omáčka (nebo sójová) 1 lžíce
- cukr krupice (přírodní) 2 lžičky
- jarní cibulka 3 ks
- koriandr (lístky) 1 hrst
- thajská bazalka (lístky) 1 malá hrst
- limetková šťáva 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Maso nakrájejte na kousky, osolte je a opepřete. Vsypte do hrnce a opékejte ze všech stran dozlatova. Maso vyndejte a nechte stranou.
- Do hrnce vsypte rozetřený česnek a na kostičky nakrájenou papriku a cibuli. Za občasného promíchání opékejte asi 3 až 4 minuty.
- Vmíchejte kari pastu a zázvor a smažte asi 1 minutu, až se rozvoní. Vlijte vývar a kokosové mléko, dobře odškrabejte případné přípečky ze dna hrnce, vsypte kousky masa i se šťávou, kterou pustilo, a uveďte do varu.
- Snižte teplotu a mírným varem vařte asi 10 minut.
- Nakonec vmíchejte nudle, rybí omáčku a cukr, a vařte ještě několik minut, jen aby nudle změkly.
- Mimo plotýnku vmíchejte nakrájenou cibulku a bylinky, dochuťte limetovou šťávou a podle chuti osolte a opepřete.
PRIMA TIP: Polévka bude výborně chutnat i bez kokosového mléka, nebo můžete vyzkoušet obě variace.
Vyzkoušejte také tradiční thajské nudle Pad thai podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pad thai s kuřetem nebo tofu – thajské nudle, které nejde nemilovat
