Zálivka
- červená chilli paprička (sušená nebo čerstvá) 1 ks
- česnek 3 stroužky
- šalotka 1 ks
- palmový cukr (nebo hnědý) 3 lžíce
- rybí omáčka 3 lžíce
- tamarindová šťáva 3 lžíce
Salát
- pomelo 1 ks
- červená chilli paprička (thai bird's eye ) 1–2 ks
- kafírové listy 2 ks
- krevety (loupané) 1 velká hrst
- kokosové lupínky
- koriandr (čerstvý)
- arašídy (nebo kešu, nesolené, nasucho opražené)
Postup přípravy
- Na zálivku v hmoždíři rozdrťte chilli papričku, česnek, šalotku a vzniklou směs spolu s dalšími přísadami pomalu vařte do zhoustnutí. Nechte vychladit.
- Krevety lehce povařte (stačí jim opravdu chvilka ve vařící vodě), slijte a nechte vychladit. Pomelo oloupejte a zbavte i bílých slupek, šalotku a chilli papričky pokrájejte a vše smíchejte spolu s najemno nakrájenými kafírovými listy, kokosovými lupínky a oříšky. Zalijte zálivkou a nakonec bohatě posypte koriandrem.
Vyzkoušejte také thajský salát s hovězím masem podle návodného videoreceptu