Skromně a chutně: Smetanové těstoviny s uzeným lososem

Moje hodnocení
4x

Hebká omáčka, nádherná barva šťavnaté ryby a oblíbené těstoviny – přes luxusní vzhled je to jídlo za pár korun, ale nepohrdli by jím ani v dobré restauraci. Kouzlo spočívá spíš ve zvolených surovinách, kvalitních, ale v tomto množství cenově dostupných.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte je a asi 1 hrnek vody z vaření uchovejte.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a smažte cibuli asi 6 minut až zvláční, ale nezabarví se. Přidejte česnek a smažte ještě minutu, až se rozvoní. Vlijte víno a nechte ho asi z poloviny odpařit, pak zalijte smetanou. Dobře osolte, opepřete, a nechte na mírném varu.
  3. Do omáčky vložte kousky ryby bez kůže a vmíchejte uvařené těstoviny. Přidejte citronovou kůru a šťávu, zlehka promíchejte, aby se ryba příliš nerozdrobila. Omáčku povolte trochou vody z vaření těstovin.
  4. Před podáváním dochuťte a posypte lístky kopru.
PRIMA TIP: Kousky uzeného lososa můžete sehnat na váhu v lahůdkářstvích nebo rybárnách. Velmi dostupnou variantou jsou také uzená bříška lososů, maso z nich oberte a použijte v receptu. Toto výjimečně lahodné, lehké a zdravé jídlo skvěle doplní jednoduchý zelený salát.

Inspirujte se dalšími recepty s uzeným lososem

Dalších více než 70 nových receptů najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty