Suroviny
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
- Žloutky zatím v misce smíchejte s kaviárem (pokud ho používáte). Dostatečně opepřete a odložte stranou.
- V pánvi rozehřejte máslo a přidejte filety z ančoviček. Když jsou ančovičky rozpuštěné, přidejte k nim lososa a smažte dokřupava. Odložte stranou.
- Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke žloutkům, dobře promíchejte a směs pak nasypte k lososovi. Přilijte trochu slité vody (cca 60 ml / 1/4 hrnku) a na prudkém plameni s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené omáčkou.
- Při servírování můžete posypat čerstvým koprem.
PRIMA TIP: Při přípravě omáček s vaječným základem je důležité vajíčka přimíchat mimo sporák, jinak by vám vznikla míchaná vejce. Hotové těstoviny ihned podávejte.
Těstoviny carbonara s uzeným lososem Zdroj: Tajemství těstovin