Laura Santtini

Těstoviny carbonara s uzeným lososem

Moje hodnocení
5x

V této mimořádně chutné a hříšné verzi těstovin carbonara je tradiční pancetta nahrazena křupavými kousky uzeného lososa. Pro ještě luxusnější chuť můžete přidat trochu lososového kaviáru.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • žloutek (žloutky) 2 ks
  • kaviár z lososa (není nutné) 50 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • sušené těstoviny (nebo 160 g čerstvých těstovin) 200 g
  • máslo 60 g
  • filátka ančoviček 2 ks
  • uzený losos, nakrájený na kousky 70–100 g

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu na těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  2. Žloutky zatím v misce smíchejte s kaviárem (pokud ho používáte). Dostatečně opepřete a odložte stranou.
  3. V pánvi rozehřejte máslo a přidejte filety z ančoviček. Když jsou ančovičky rozpuštěné, přidejte k nim lososa a smažte dokřupava. Odložte stranou.
  4. Těstoviny sceďte, ale nechte si hrnek vody. Nasypte horké těstoviny ke žloutkům, dobře promíchejte a směs pak nasypte k lososovi. Přilijte trochu slité vody (cca 60 ml / 1/4 hrnku) a na prudkém plameni s vervou míchejte, dokud pokrm nebude mít krémovou konzistenci a těstoviny nebudou obalené omáčkou.
  5. Při servírování můžete posypat čerstvým koprem.

PRIMA TIP: Při přípravě omáček s vaječným základem je důležité vajíčka přimíchat mimo sporák, jinak by vám vznikla míchaná vejce. Hotové těstoviny ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty