Jarní pórková polévka s uzeným lososem
Zdroj: Kate´s Cuisine
Jarní pórková polévka s uzeným lososem
Zdroj:
Kate´s Cuisine
Moje hodnocení
4x
Vykouzlete si jaro na talíři. Stačí vám k tomu opravdu málo – pórek, brambory, vývar, smetana, sůl, pepř a uzený lososovitý pstruh. Polévka je chuťově velmi jemná a s plátky uzené ryby se to krásně doplňuje.
4 porce
60 minut
Na polévku
pórek
340 g
brambory
280 g
kuřecí nebo zeleninový vývar
1800 ml
smetana ke šlěhání
250 ml
Olivový olej
20 ml
šťáva z 1/4 citronu
Sůl
Pepř
Na podávání
plátky uzeného lososa nebo lososovitého pstruha
100 g
několik koleček pórku
Postup přípravy
Pórek očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na kostky.
Na sporák dejte střední hrnec a rozehřejte na něm olivový olej. Když je olej rozpálený, vhoďte do hrnce pórek a chvíli ho restujte, aby povolil a zesklovatěl.
Do hrnce přidejte brambory a přilijte vývar.
Osolte a vařte 15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a vařte ještě cca 5 minut.
Podle chuti dosolte a opepřete.
Pstruha natrhejte na menší kousky.
Do talíře vložte kolečka pórku, na ně položte kousky pstruha a opatrně po krajích přilijte pomocí naběračky polévku.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.