Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jarní pórková polévka s uzeným lososem
Vykouzlete si jaro na talíři. Stačí vám k tomu opravdu málo – pórek, brambory, vývar, smetana, sůl, pepř a uzený lososovitý pstruh. Polévka je chuťově velmi jemná a s plátky uzené ryby se to krásně doplňuje.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Na polévku:
- pórek 340 g
- brambory 280 g
- kuřecí nebo zeleninový vývar 1800 ml
- smetana ke šlěhání 250 ml
- Olivový olej 20 ml
- šťáva z 1/4 citronu
- Sůl
- Pepř
Na podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Pórek očistěte a nakrájejte na půlkolečka. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na kostky.
- Na sporák dejte střední hrnec a rozehřejte na něm olivový olej. Když je olej rozpálený, vhoďte do hrnce pórek a chvíli ho restujte, aby povolil a zesklovatěl.
- Do hrnce přidejte brambory a přilijte vývar.
- Osolte a vařte 15 minut, dokud nebudou brambory měkké.
- Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte. Přidejte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a vařte ještě cca 5 minut.
- Podle chuti dosolte a opepřete.
- Pstruha natrhejte na menší kousky.
- Do talíře vložte kolečka pórku, na ně položte kousky pstruha a opatrně po krajích přilijte pomocí naběračky polévku.
Jarní pórková polévka s uzeným lososem, foto: Kate´s Cuisine
V kuchyni u Kate
Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.
Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.