zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Quiche s uzeným lososem a kapustou
Autor: Quiche a koláče Quiche s uzeným lososem a kapustou

Quiche s uzeným lososem a kapustou

Hodnoceno: 0x
Když kupujete uzeného lososa, přesvědčte se, že je v biokvalitě. Jen tak si můžete být jisti, že chov tohoto lososa byl v pořádku.
do 1,5 hodiny
1 koláč porce

Článek

Vychutnejte si uzeného lososa Foto:

16 lákavých receptů s uzeným lososem

Uzený losos je oblíbená pochoutka především na slavnostní tabuli. Kromě obložených chlebíčků je to ale výborná ingredience i do mnoha teplých jídel!

reklama

Postup

  1. Na těsto nasekejte máslo a bez otálení prohněťte s ostatními přísadami. Z těsta vytvarujte kouli, zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do chladna. Formu vytřete máslem.
  2. Troubu rozehřejte na 200 °C. Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto a vyložte jím formu. Těsto vícekrát propíchejte vidličkou a předpékejte na středním stupni asi 10 minut. Po vyjmutí nechte vychladnout.
  3. Na náplň očistěte kapustu, opláchněte a odstřeďte dosucha. Nakrájejte ji na kousky (potřebujete asi 500 g). V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm kapustu. Podlijte bílým vínem, osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem. Duste do poloměkka, pak stáhněte z plotýnky.
  4. Nasekejte sušená rajčata, uzeného lososa rozdělte na kousky velikosti sousta. Ve smetaně a crème fraîche rozšlehejte vejce, dochuťte solí a pepřem. Směs spojte s kapustou a nasekanými rajčaty. Omyjte cherry rajčátka, odstraňte stopku, rozpulte je a odstraňte vnitřek.
  5. Náplň rozprostřete na korpus, navrch upravte rajčátka a quiche pečte na prostředním stupni asi 40 minut.
  6. Prima tip: Výbornou chuť mají piniové oříšky pečené spolu s quiche. Před pečením posypte koláč 60 gramy oříšků.

Quiche s uzeným lososem a kapustou  Foto: Quiche s uzeným lososem a kapustou; foto: Quiche a koláče

Quiche a koláče Foto:

QUICHE A KOLÁČE

Svět sladkých i slaných koláčů z křupavého těsta ve francouzském stylu, přetékajících šťavnatými náplněmi, představuje skutečný gastronomický ráj. V této knížce najdete zaručené recepty od klasických po inovativní.

Elegantní quiche a spol. patří do výbavy každého zkušeného gastronoma, ale dají se snadno a lehce zvládnout, jak dokazuje tato sympatická knížka, která by neměla ve vaší knihovničce chybět.

Vydalo nakladatelství Ikar.

 

 

 

reklama