Suroviny
- Vejce 6 ks
- nastrouhaný parmazán 2 lžíce
- čerstvá pažitka 2 lžíce
- feta sýr 50 g
- uzený losos 100 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Olivový olej 2 lžíce
- cherry rajčátka
Postup přípravy
- Nejprve rozehřejte gril v troubě na nejvyšší teplotu. Oddělte vaječné žloutky a bílky do dvou misek.
- Vyšlehejte dohromady žloutky, parmazán, polovinu pažitky, uzeného lososa a ochuťte solí a pepřem.
- Bílky vyšlehejte do lehké nadýchané hmoty. Žloutkovou směs jemně vmíchejte do vyšlehaných bílků.
- Rozehřejte olej na nepřilnavé pánvi, kterou můžete poté dát i do trouby, nalijte na ni vaječnou směs a mírně vařte 2 minuty, potom navrch nasypte fetu a cherry rajčátka.
- Pánev dejte asi na 5 minut pod gril, až bude směs pouštět bubliny, bude zlatavá a zatuhlá. Posypte zbývající pažitkou a podávejte přímo z pánve.