Laura Santtini

Těstoviny s nevařenou omáčkou s uzeným lososem a kapary

Moje hodnocení
2x

Na co bagel, když máte těstoviny? Lahodný důkaz, že fantastickou omáčku připravíte za 3 minuty a nemusíte ji vůbec vařit. Uzený losos funguje jako nosič chuti, jeho slanost a kouřovou chuť zmírňuje tučný krémový sýr a zvýrazňují nakyslé kapary a svěží rukola. Plnohodnotnou alternaci poskytne lososu parmská šunka.

2 porce
30 minut

Suroviny

  • sušené těstoviny (nebo 160 g čerstvých) 200 g
  • uzený losos 100 g
  • změklý čerstvý sýr nebo crème fraîche 80 g
  • kapary 2 vrchovaté lžičky
  • nahrubo mletý pepř 1/4 lžičky
  • strouhaná kůra a pár kapek šťávy z 1 citronu
  • rukola 1 velká hrst
  • sůl

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
  2. Uzeného lososa nakrájejte nadrobno a ve velké míse promíchejte s krémovým sýrem. Kapary slijte, propláchněte, nechte okapat a přidejte k lososu. Opepřete, postrouhejte citronovou kůrou, zlehka zakápněte šťávou a promíchejte.
  3. Uvařené těstoviny slijte, ponechte 1 hrnek vody a vsypte je do mísy. Promíchejte, až se obalí omáčkou, podle potřeby přilijte trochu horké vody a vmíchejte rukolu. Dochuťte a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Laura Santtini

Knihy Omega Laura Santtini

Italská spisovatelka Laura Santtini píše o jídle a spojuje v sobě na jedné straně bohatou kulturu autentické italské kuchyně, která patří k hluboko zakořeněnému dědictví milovníka jídla, a na straně druhé moderní přístup k trendům, metodám a ingrediencím, které si oblíbily kuchařky i celé rodiny. Podle Laury tkví podstata těstovin v omáčce. S jakými těstovinami omáčku smícháte, je už zcela na vás. Možností je mnoho, od spiralizované zeleniny, luštěninových nebo bezpšeničných těstovin, které vám po náročném pracovním dni vykouzlí zdravou večeři, až po ručně dělané těstoviny, s nimiž si můžete pohrát o víkendu.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty