Suroviny
- těstoviny (sušené nebo 160 g čerstvých) 200 g
- uzený losos 100 g
- čerstvý sýr (změklý nebo crème fraîche) 80 g
- kapary 2 vrchovaté lžičky
- citronová kůra (strouhaná kůra a pár kapek šťávy ) z 1 citronu
- rukola 1 velká hrst
- sůl
- pepř (nahrubo mletý ) 1/4 lžičky
Postup přípravy
- V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Vsypte do ní těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente.
- Uzeného lososa nakrájejte nadrobno a ve velké míse promíchejte s krémovým sýrem. Kapary slijte, propláchněte, nechte okapat a přidejte k lososu. Opepřete, postrouhejte citronovou kůrou, zlehka zakápněte šťávou a promíchejte.
- Uvařené těstoviny slijte, ponechte 1 hrnek vody a vsypte je do mísy. Promíchejte, až se obalí omáčkou, podle potřeby přilijte trochu horké vody a vmíchejte rukolu. Dochuťte a podávejte.
Těstoviny s nevařenou omáčkou s uzeným lososem a kapary 2 Zdroj: Tajemství těstovin