reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Gratinované brambory s uzeným lososem
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Gratinované brambory s uzeným lososem

Gratinované brambory s uzeným lososem

Hodnoceno: 0x
Zapečené brambory jsou vždy skvělé a uspokojivé jídlo. Uvnitř krásně vláčné a nahoře křupavé. Zkuste je pro změnu zapéct s delikátním uzeným lososem a doplnit voňavým koprem ve skandinávském stylu. Uvidíte, že se po téhle lahůdce jen zapráší...
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Syrové brambory nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru. Ve vrstvách je skládejte do vymazaného pekáče.
  2. Lososa natrhejte na menší kousky asi velikosti polévkové lžíce a pokládejte je na plátky brambor. Potřete remuládou z hořčice a kopru a zasypte strouhaným sýrem a špetkou pepře. Tento postup opakujte několikrát, poslední horní vrstvu brambor posypte parmazánem.
  3. Zalijte směsí ze sladké smetany, dvou rozšlehaných vajec, špetky soli, zakryjte poklicí a pečte v troubě rozehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Ke konci pečení (asi na posledních 15 minut) nechte odkryté, aby horní vrstva zezlátla.
  4. Servírujte s čerstvým koprem a limetkou.

Gratinované brambory s uzeným lososem  Foto: Gratinované brambory s uzeným lososem; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

 

reklama