návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Gratinované brambory s uzeným lososem

4 porce
do 1,5 hodiny
Gratinované brambory s uzeným lososem
Autor: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Gratinované brambory s uzeným lososem
Zapečené brambory jsou vždy skvělé a uspokojivé jídlo. Uvnitř krásně vláčné a nahoře křupavé. Zkuste je pro změnu zapéct s delikátním uzeným lososem a doplnit voňavým koprem ve skandinávském stylu. Uvidíte, že se po téhle lahůdce jen zapráší...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Syrové brambory nakrájejte na plátky silné asi půl centimetru. Ve vrstvách je skládejte do vymazaného pekáče.
  2. Lososa natrhejte na menší kousky asi velikosti polévkové lžíce a pokládejte je na plátky brambor. Potřete remuládou z hořčice a kopru a zasypte strouhaným sýrem a špetkou pepře. Tento postup opakujte několikrát, poslední horní vrstvu brambor posypte parmazánem.
  3. Zalijte směsí ze sladké smetany, dvou rozšlehaných vajec, špetky soli, zakryjte poklicí a pečte v troubě rozehřáté na 160 °C asi 1 hodinu. Ke konci pečení (asi na posledních 15 minut) nechte odkryté, aby horní vrstva zezlátla.
  4. Servírujte s čerstvým koprem a limetkou.
Reklama

Gratinované brambory s uzeným lososem  Foto: Gratinované brambory s uzeným lososem; foto: Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové

Prostonárodní kuchařka Květy Fialové Foto:

Květa Fialová, Martin Slunečko

První kuchařka Květy Fialové je na světě a s ní řada původních receptů na pokrmy, které tato slavná filmová a divadelní herečka vařila nejraději. Květa Fialová vynikala nejen jako herečka, ale i jako kuchařka, která celý život ráda vařila, a to nejraději pro ostatní. Kniha nabízí nápadité recepty, které vycházely z Květiny fantazie, podle nichž připravíte neobvyklé saláty, polévky, herecké rychlovky a také se dozvíte, jak připravit lehká zeleninová jídla, středomořské speciality, ryby, drůbež i tradiční dezerty. Recepty provází Květa svým komentářem a vzpomíná na zákulisí své domácí kuchyně. V kuchařce nechybějí ani vzpomínky na rodinu, herecké přátele a na maminku, za kterou se Květa celý život vracela na Slovensko. Právě od ní pochází řada původních slovenských receptů.

Vydalo nakladatelství EAT CETERA Praha 2017.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama