Najděte si recept
Na co máte chuť?

Batátové placky s uzeným lososem
Místo sladkých palačinek vyzkoušejte tyto slané, výborné a hlavně hodně rychlé placky. Jsou tak dobré, že je můžete jíst i samotné.
do 30 minut
Článek
20+ skvělých receptů na bramboráky a další zeleninové placičky
Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Suroviny
- batát 200 g
- Česnek 1 stroužek
- parmazán 40 g
- Vejce 3 ks
- Sůl 1/2 lžičky
- špetka pepře
- curry koření nebo varianta čerstvých bylinek (tymián + bazalka) 1/2 lžičky
- ghí máslo 1 lžíce
Dip:
Ostatní:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo oloupané batáty. Přidejte rozdrcený stroužek česneku, najemno strouhaný parmezán, vejce, sůl, trochu pepře a podle chuti buď curry koření nebo nasekané čerstvé bylinky.
- Vše promíchejte, ač se to možná nezdá, těsto se na pánvi krásně spojí. Na rozehřátém ghí másle smažte placičky o velikosti tenisákového míče z obou stran dozlatova.
- Zatímco se placky smaží, připravte si dip. V malé mističce si smíchejte řecký jogurt, rozdrcený česnek, posekanou bazalku, špetku soli, pepře a zakápněte citronovou šťávou. Vše promíchejte.
- Jednotlivé placky proložte salátovými listy, které zakápněte olivovým olejem a citronem. Navrch poklaďte uzeného lososa a bylinkový dip.
Batátové placky s uzeným lososem; foto: P&G Foodies
Seznamte se s P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.