Suroviny
- batát 200 g
- Česnek 1 stroužek
- parmazán 40 g
- Vejce 3 ks
- Sůl 1/2 lžičky
- špetka pepře
- curry koření nebo varianta čerstvých bylinek (tymián + bazalka) 1/2 lžičky
- ghí máslo 1 lžíce
Dip
- Řecký jogurt
- Česnek 1 stroužek
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř
- pár kapek citrónové šťávy
Ostatní
- uzený losos
- salátové listy
- Citron
- Olej
Článek
20+ skvělých receptů na bramboráky a další zeleninové placičky
Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Postup přípravy
- Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo oloupané batáty. Přidejte rozdrcený stroužek česneku, najemno strouhaný parmezán, vejce, sůl, trochu pepře a podle chuti buď curry koření nebo nasekané čerstvé bylinky.
- Vše promíchejte, ač se to možná nezdá, těsto se na pánvi krásně spojí. Na rozehřátém ghí másle smažte placičky o velikosti tenisákového míče z obou stran dozlatova.
- Zatímco se placky smaží, připravte si dip. V malé mističce si smíchejte řecký jogurt, rozdrcený česnek, posekanou bazalku, špetku soli, pepře a zakápněte citronovou šťávou. Vše promíchejte.
- Jednotlivé placky proložte salátovými listy, které zakápněte olivovým olejem a citronem. Navrch poklaďte uzeného lososa a bylinkový dip.