Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Batátové placky s uzeným lososem

do 30 minut
Batátové placky s uzeným lososem
Batátové placky s uzeným lososem Autor: P&G Foodies
Místo sladkých palačinek vyzkoušejte tyto slané, výborné a hlavně hodně rychlé placky. Jsou tak dobré, že je můžete jíst i samotné.
Reklama

Článek

Dýňové placičky s citronovým tvarohem Foto:

20+ skvělých receptů na bramboráky a další zeleninové placičky

Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Reklama

Postup

  1. Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo oloupané batáty. Přidejte rozdrcený stroužek česneku, najemno strouhaný parmezán, vejce, sůl, trochu pepře a podle chuti buď curry koření nebo nasekané čerstvé bylinky.
  2. Vše promíchejte, ač se to možná nezdá, těsto se na pánvi krásně spojí. Na rozehřátém ghí másle smažte placičky o velikosti tenisákového míče z obou stran dozlatova.
  3. Zatímco se placky smaží, připravte si dip. V malé mističce si smíchejte řecký jogurt, rozdrcený česnek, posekanou bazalku, špetku soli, pepře a zakápněte citronovou šťávou. Vše promíchejte.
  4. Jednotlivé placky proložte salátovými listy, které zakápněte olivovým olejem a citronem. Navrch poklaďte uzeného lososa a bylinkový dip.
Reklama

Batátové placky s uzeným lososem 2 Foto: Batátové placky s uzeným lososem; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama