Telecí frikadely v cibulové omáčce s bramborovou kaší – mini karbanátky z mletého masa jsou ideální jako večeře pro celou rodinu

Moje hodnocení
4x

Mleté maso je velmi variabilní surovina, s kterou snadno vykouzlíte rychlou a chutnou večeři pro všední den. V našich končinách jsou velmi populární smažené nebo pečené karbanátky, v Německu a Rakousku jsou populární frikadelle, po našem frikadely, což jsou velmi podobné placičky z mletého masa, v tomto receptu se ale po orestování dusí v omáčce. Příjemná změna, která oživí náš repertoár oblíbených jídel.

4 porce
45 minut

Suroviny

Bramborová kaše

Postup přípravy

  1. Housku nakrájejte na kousky, zalijte mlékem a nechte chvíli odležet. Maso smíchejte se solí, pepřem a houskou vymačkanou od mléka. Přidejte vejce, česnek nakrájený najemno a vše dobře promíchejte.
  2. Z masové směsi vytvarujte menší placičky, které zvolna opečte na pánvi na oleji. Když je maso hnědé, přidejte očištěnou cibuli nakrájenou na proužky. Krátce opečte a pak podlijte vínem. Přiveďte k varu, přilijte smetanu a přidejte na kolečka nakrájenou mrkev. Společně vařte cca 15 minut, dokud mrkev nezměkne.
  3. Brambory očistěte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Přidejte máslo, sůl a mléko. Vyšlehejte dohladka. Hotovou kaši podávejte s masem a omáčkou.

Vyzkoušejte také tradiční české karbanátky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Šťavnaté karbanátky jako od babičky s bramborovo-mrkvovým pyré

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty