Skotská vejce z mletého masa pečená v troubě

Moje hodnocení
8x

Tahle chutná večeře, oběd, svačina nebo občerstvení na piknik překvapivě nepochází ze Skotska, ačkoliv názory na její původ se liší. Některé vařené vejce obalené masem situují do severní Afriky, jiní do anglického města Whitby, kde se vejce natvrdo obalovala do rybí pasty. Ať tak či tak, tuhle dobrotu by bylo škoda zapomenout.

6 porcí
60 minut
anglická

Suroviny

Postup přípravy

  1. V menším hrnci uvařte dostatek vody, vložte do ní šest vajec a vařte je 5–6 minut nahniličko.
  2. Mezitím připravte masovou směs. Petrželku nasekejte nadrobno, vsypte ji do větší mísy, přidejte oba druhy masa, sůl a pepř a promíchejte.
  3. Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem.
  4. Uvařená vejce slijte, propláchněte studenou vodou a oloupejte. Masovou směs rozdělte na šest stejných dílů. Každý rozprostřete v dlani, doprostřed položte oloupané vejce a zabalte ho do masové směsi, aby nikde neprosvítal bílek.
  5. V hlubokém talíři prošlehejte vidličkou zbylé vejce. Do druhého talíře nasypte strouhanku. Masový zámotek namočte nejprve do vejce, pak obalte ve strouhance a skládejte na připravený plech.
  6. Pečte je v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut.

Další svěží jarní recepty najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty