reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Skotská vejce z mletého masa pečená v troubě
Autor: Jíme zdravě po celý rok Skotská vejce z mletého masa pečená v troubě

Skotská vejce z mletého masa pečená v troubě

Hodnoceno: 3x
Tahle chutná večeře, oběd, svačina nebo občerstvení na piknik překvapivě nepochází ze Skotska, ačkoliv názory na její původ se liší. Některé vařené vejce obalené masem situují do severní Afriky, jiní do anglického města Whitby, kde se vejce natvrdo obalovala do rybí pasty. Ať tak či tak, tuhle dobrotu by bylo škoda zapomenout.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

reklama

Postup

  1. V menším hrnci uvařte dostatek vody, vložte do ní šest vajec a vařte je 5–6 minut nahniličko. 
  2. Mezitím připravte masovou směs. Petrželku nasekejte nadrobno, vsypte ji do větší mísy, přidejte oba druhy masa, sůl a pepř a promíchejte. 
  3. Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. 
  4. Uvařená vejce slijte, propláchněte studenou vodou a oloupejte. Masovou směs rozdělte na šest stejných dílů. Každý rozprostřete v dlani, doprostřed položte oloupané vejce a zabalte ho do masové směsi, aby nikde neprosvítal bílek. 
  5. V hlubokém talíři prošlehejte vidličkou zbylé vejce. Do druhého talíře nasypte strouhanku. Masový zámotek namočte nejprve do vejce, pak obalte ve strouhance a skládejte na připravený plech. 
  6. Pečte je v předehřáté troubě dozlatova zhruba 25 minut. 
Skotská vejce z mletého masa pečená v troubě
Autor: Jíme zdravě po celý rok Skotská vejce z mletého masa pečená v troubě

Další svěží jarní recepty najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jíme zdravě po celý rok: Sezónní vaření levně a jednoduše
Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková

Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.

reklama

reklama