Prima FRESH

Vietnamské grilované karbanátky z mletého masa ve stylu Bún chả

Moje hodnocení
1x

Bún chả, jedno z nejpopulárnějších vietnamských jídel, je nyní známé po celém světě – a tuhle lahůdku, pocházející přímo z Hanoje, nesmíte při nejbližší grilovací příležitosti vynechat! V autentické verzi, kromě plátků bůčku, nesmí chybět nad ohněm upečené placičky z mletého vepřového masa.

4 porce
45 minut
větnamská

Placičky

Omáčka

Dokončení

Postup přípravy

  1. Do kastrůlku dejte vařit cukr se 3 lžícemi vody. Až se cukr rozpustí, nechte bublat na mírném stupni, až vznikne tmavší karamel. Sundejte z plotýnky a opatrně vmíchejte zbylou lžíci a půl vody. Dejte stranou.
  2. V míse promíchejte mleté maso, karamel a ostatní přísady. Důkladně promíchejte. Nechte stranou stát 10 až 15 minut nebo 1 až 2 hodiny v ledničce, aby se chutě promísily.
  3. Mezitím připravte omáčku k namáčení. Prošlehejte limetovou šťávu, cukr, vodu a rybí omáčku, dochuťte a vmíchejte česnek a mrkev. Dejte stranou.
  4. Nudle připravte podle návodu na obalu. Salát rozdělte na listy, z bylinek otrhejte lístky. Z odpočaté masové směsi vytvořte malé placičky a rozpalte gril.
  5. Placičky ogrilujte ze všech stran, namočte je do omáčky a podávejte se skleněnými nudlemi, listy salátu a bylinek.
PRIMA TIP: Pokud se vám nedaří sehnat citronovou trávu (citronelu), nezoufejte a nahraďte ji jemně nastrouhanou kůrou z chemicky neošetřené limety nebo citronu.

Další originální recepty na grilované dobroty, které rozšíří váš letní repertoár, najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH

Vyzkoušejte i tradiční kapustové karbanátky podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty