Inna Valoušková

Plněná hnízda z mletého masa zapečená se sýrovou náplní

Moje hodnocení
4x

Máte rádi sekanou, masové koule nebo klasické karbanátky? Pak jsou pro vás tato masová hnízda jako stvořená! Skvěle je doplňuje sýrová náplň a nejlépe chutnají s bramborovou kaší.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Cuketu nastrouhejte (pokud nechcete, aby děti poznaly, že tam je cuketa, tak ji oloupejte), dejte na cedník a nechte 10–15 minut stát. Poté vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Plátky chleba natrhejte na větší kusy, dejte do misky a polijte mlékem. Nechte 5–10 minut a poté z chleba vymačkejte mléko.
  3. Do mísy dejte mleté maso, vejce, rozmačkané stroužky česneku, bylinky, nastrouhanou cuketu a namočený chleba, popřípadě strouhanku.
  4. Vše promíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu rukama důkladně propracujte. Pokud se vám bude zdát směs hodně řídká, tak přidejte 1–2 lžíce strouhanky.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem.
  6. Na sýrovou náplň v míse smíchejte zakysanou smetanu s nastrouhanou mozzarellou a parmazánem. Ochutnejte, popřípadě dochuťte solí a pepřem.
  7. Masovou směs rozdělte na čtyři díly. Z každé části vytvarujte koule a posléze placky s vyššími okraji. Prostě vám vznikne takové hnízdo.
  8. Hnízda naskládejte do zapékací mísy a do každého dejte lžící sýrové náplně, aby všude byla stejnoměrně. Dejte do trouby a pečte 25–30 minut.
  9. Upečená hnízda můžete posypat nasekanou pažitkou, zelenou cibulkou nebo chilli papričkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty