zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci
Autor: Marek Kučera Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci

Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci

Hodnoceno: 7x
Rychlé čínské jídlo z mletého masa, které si okamžitě zamilujete – a se stejnou rychlostí ho i uvaříte. Ideální tip na rychlou večeři!
do 30 minut
5 porcí

reklama

Postup

  1. Suroviny na omáčku promíchejte v misce.
  2. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte maso a rozestřete ho plochou vařečkou. Nechte bez míchání opékat, až bude zespodu hnědé. Pak ho vařečkou rozdělte na menší kousky.
  3. Přidejte cibuli a zázvor. Za občasného promíchávání opékejte, až cibule začne měknout, asi 5 minut.
  4. Vlijte omáčku a dobře vše promíchejte. Přikryté vařte asi 10 minut. V pánvi by mělo být trochu omáčky, ale jen tak, aby bylo maso vláčné. Je-li třeba, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  5. Škrob promíchejte se 4 lžícemi studené vody. K masu přidejte hrášek, škrob ještě jednou promíchejte a polovinu vlijte k masu. Šťáva by měla hezky zhoustnout. Je-li třeba, přidejte další rozmíchaný škrob.
  6. Do masa vyklepněte vejce a pánev na 2–3 minuty přikryjte, aby bílky ztuhly a žloutky zůstaly ještě trochu tekuté, 2 až 3 minuty. Nenechte ale směs vařit, šťáva by zřídla – případně pánev na chvíli sejměte z plotýnky. Podávejte v miskách na vařené rýži.
Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci
Autor: Marek Kučera Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci

reklama