Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci
Zdroj: Marek Kučera
Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Suroviny na omáčku promíchejte v misce.
-
Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Vsypte maso a rozestřete ho plochou vařečkou. Nechte bez míchání opékat, až bude zespodu hnědé. Pak ho vařečkou rozdělte na menší kousky.
-
Přidejte cibuli a zázvor. Za občasného promíchávání opékejte, až cibule začne měknout, asi 5 minut.
-
Vlijte omáčku a dobře vše promíchejte. Přikryté vařte asi 10 minut. V pánvi by mělo být trochu omáčky, ale jen tak, aby bylo maso vláčné. Je-li třeba, přidejte trochu vody nebo vývaru.
-
Škrob promíchejte se 4 lžícemi studené vody. K masu přidejte hrášek, škrob ještě jednou promíchejte a polovinu vlijte k masu. Šťáva by měla hezky zhoustnout. Je-li třeba, přidejte další rozmíchaný škrob.
-
Do masa vyklepněte vejce a pánev na 2–3 minuty přikryjte, aby bílky ztuhly a žloutky zůstaly ještě trochu tekuté, 2 až 3 minuty. Nenechte ale směs vařit, šťáva by zřídla – případně pánev na chvíli sejměte z plotýnky. Podávejte v miskách na vařené rýži.
Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci
Zdroj: Marek Kučera
Mleté hovězí maso po kantonsku s vejci
Zdroj:
Marek Kučera