Rychlá večeře: Quesadilla s plackou z mletého masa podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
1x

Mexický fast food v pšeničných plackách nebo rolkách je vděčná a rychlá skládačka. Tortilla je geniální nástroj pro servírování. Můžete do ní obsah zarolovat, vytvořit z ní kornout, jen ji přehnout jako kapsu nebo dát dvě na sebe. Snese téměř jakýkoliv obsah, zeleninový, sýrový, masový či kombinovaný. Každý si ji navíc může naplnit dle libosti.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Listy římského salátu nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká průsvitná kolečka. Rajčata a okurky nakrájejte na plátky. Kečup a majonézu smíchejte v mističce.
  2. Maso rozdělte rovnoměrně na 4 kusy po 150 g. Z každého vytvarujte tenkou kulatou placku o Ø 20 cm. Osolte ji a opepřete.
  3. Rozpalte pánev s máslem a masové placky na ní osmahněte z každé strany asi 2 až 3 minuty.
  4. Mezitím rozpalte druhou pánev, vložte do ní nasucho tortillu, jakmile začne zlátnout, obraťte ji, a zatímco se bude opékat z druhé strany, vložte na ni do středu teplou opečenou masovou placku, na ni položte plátek čedaru, plátky rajčat a okurky, zasypte římským salátem a cibulí a zakápněte majonézou s kečupem. Tortillu přeložte napůl a přesuňte na talíř. Stejným způsobem připravte ostatní tortilly.

Vyzkoušejte také domácí tortilly s restovaným kuřecím masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou

Inspirujte se i dalšími tipy na rychlé večeře

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

30 minut

Zdeněk Pohlreich 30 minut

Rychlost doby neklesá, ale kouzlo fast foodů už vyvanulo. Zkušený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich má však řešení, jak vařit teplé obědy a večeře, a přitom v kuchyni nestrávit věčnost. Stanovil si limit 30 minut, od přípravy surovin po servírování na stůl, a s mnoha pokrmy ho ani nedosáhl. Jednoduché, svižné recepty plné chutí zahrnují polévky, sendviče, masa, těstoviny, gnocchi, asijské nudle a rýži, instantní nudle, saláty, ryby, bezmasá jídla a poskrovnu také sladkosti. Zdeňkovy osobní průpovídky vám zpestří vaření, nápadité recepty obohatí jídelníček a svolají ke stolu celou rodinu.

Vydalo nakladatelství Sevruga,

.


Přečtěte si také

Recepty