Suroviny
- římský salát 8 listů
- červená cibule (velká) 1 ks
- cherry rajčata 4 ks
- nakládané okurky 2 ks
- kečup 2 lžíce
- majonéza 6 lžic
- mleté hovězí maso (na burger) 600 g
- máslo 1 lžíce
- tortilla (pšeničná, o Ø 20 cm) 4 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- čedar 4 plátky
![Virální hit z Tik Toku: Recept na Big Mac smash burger tacos krok za krokem](https://cdn.administrace.tv/2023/08/08/mini_169/16ef9ff13c9ec1353f3c0985da1b6fef.jpg)
Postup přípravy
- Listy římského salátu nakrájejte na tenké nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na velmi tenká průsvitná kolečka. Rajčata a okurky nakrájejte na plátky. Kečup a majonézu smíchejte v mističce.
- Maso rozdělte rovnoměrně na 4 kusy po 150 g. Z každého vytvarujte tenkou kulatou placku o Ø 20 cm. Osolte ji a opepřete.
- Rozpalte pánev s máslem a masové placky na ní osmahněte z každé strany asi 2 až 3 minuty.
- Mezitím rozpalte druhou pánev, vložte do ní nasucho tortillu, jakmile začne zlátnout, obraťte ji, a zatímco se bude opékat z druhé strany, vložte na ni do středu teplou opečenou masovou placku, na ni položte plátek čedaru, plátky rajčat a okurky, zasypte římským salátem a cibulí a zakápněte majonézou s kečupem. Tortillu přeložte napůl a přesuňte na talíř. Stejným způsobem připravte ostatní tortilly.
Vyzkoušejte také domácí tortilly s restovaným kuřecím masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou
Inspirujte se i dalšími tipy na rychlé večeře