Rychlá večeře: Zapečená quesadilla se sušenou šunkou a sýrem

Moje hodnocení
2x

Nápadů na rychlé a téměř bezpracné večeře není nikdy dost. Tortilly mají delší trvanlivost, takže mohou být pohotovostní zásobou, z které snadno vykouzlíte plnohodnotné jídlo. Kombinace šunka–sýr je nesmrtelná, výsledná chuť záleží na použitých ingrediencích přesně podle vaší chuti.

2 porce
20 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cherry rajčátka nakrájejte na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka. Pokud chcete, můžete použít i chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou nadrobno. Godu nastrouhejte na hrubém struhadle, šunku natrhejte na proužky.
  2. Na tortillové placky rozprostřete šunku, na ni dejte nakrájená rajčata a jarní cibulku, případně chilli papričku a lístky čerstvého oregana a nakonec posypte nastrouhaným sýrem. Tortillu přehněte na polovinu.
  3. Zahřejte grilovací pánev nebo kontaktní gril. Lehce potřete povrch olejem a naplněné tortilly opékejte z obou stran dozlatova a dokřupava. Během opékání na pánvi je obracečkou lehce přimáčkněte, aby se spojily díky rozpuštěnému sýru.
  4. Podávejte ideálně s listovým salátem a oblíbenou salsou nebo dipem k namáčení.
PRIMA TIP: Místo čedaru můžete použít i jiný sýr, např. mozzarellu. A stejně dobře jako sušená, bude fungovat i dušená nebo pečená šunka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty