Suroviny
- čedar 40 g
- gouda 60 g
- cibule (malá) 1/2 ks
- hladkolistá petržel (nebo čerstvý koriandr) 5 g
- rajče 1 ks
- mražená kukuřice 60 g
- tortilla (pšeničná) 2 ks
- mleté hovězí maso (vařené) 150 g
- sůl
Postup přípravy
- Oba sýry nastrouhejte nahrubo a promíchejte v jedné misce. Cibuli oloupejte a spolu s petrželovou natí nakrájejte najemno. Rajče nakrájejte na malé kostičky. Vše vložte do další misky, dochuťte solí a promíchejte. Kukuřici přelijte horkou vodou a po 2 minutách slijte.
- Do větší pánve položte jednu tortillu a rozprostřete po ní polovinu mletého masa a polovinu sýrové směsi. Zahřívejte na středním stupni, až se sýr začne rozpouštět. Přidejte polovinu slité kukuřice a rajčatové směsi. Tortillu přeložte na půl a opékejte 20 až 30 vteřin na středním stupni. Pak ji obraťte a opékejte dalších 20 až 30 vteřin. Přemístěte ji na talíř a zopakujte stejný postup s druhou tortillou.
- Takto připravené tortilly nakrájejte na trojúhelníky a podávejte.
PRIMA TIP: Quesadillu můžete připravit nejen jako hlavní chod, ale i jako vydatnější svačinu – v takovém případě vystačí uvedené množství surovin na 2 porce. Do rajčatové směsi přidejte trochu mletého chilli anebo zkuste namísto zeleniny použít salsu – pokud máte rádi pálivé pokrmy, zvolte pikantní.
Vyzkoušejte také domácí tortilly s kuřecím masem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou