Topinka s vejcem na harisse podle Green Kitchen
Zdroj: Quick & Slow
Topinka s vejcem na harisse podle Green Kitchen
Zdroj:
Quick & Slow
Násobně zdravější a také chuťově zajímavější verze anglické snídaně. Zapomeňte na slaninu, párek a fazole, o veškerou parádu se postará ostrá harissa pasta a dobré farmářské vejce. Opečte ho v oleji s harissa pastou, římským kmínem a kurkumou a získá nádherné nazlátlé okraje, orientální vůni a výraznou chuť. Opečený chléb a voňavý čerstvý kopr ji jen podtrhnou.
Postup přípravy
-
Chleba opečte nasucho v toustovači.
-
Mezitím ve středně velké pánvi při střední teplotě rozehřejte olej. Přidejte koření a harissu a promíchejte nebo pánev lehce nakloňte, aby se vše spojilo.
-
Do pánve vyklepněte vejce a zhruba 5 minut smažte, až bílek začne tuhnout, okraje zezlátnou a vejce budou podle vaší chuti. Kopr otrhejte a lístky nasekejte.
-
Opečený chléb potřete jogurtem a posaďte na něj vejce, zakápněte zbylým olejem, osolte, posypte koprem a podávejte.
PRIMA TIP: Harissa pasta označuje velmi pálivou chilli omáčku z Tuniska, která se vyrábí z chilli papriček, římského kmínu, koriandru, česneku, citronové šťávy a olivového oleje. V severní Africe se používá se stejnou intenzitou jako u nás kečup, doprovází maso, ryby, zeleninu, polévky, dušená masa, marinády a cokoliv dalšího, čemu potřebujete dodat pikantní chuť. Harissa pastu koupíte už hotovou nebo si ji připravte doma podle receptu.
Topinka s vejcem na harisse podle Green Kitchen
Zdroj: Quick & Slow
Topinka s vejcem na harisse podle Green Kitchen
Zdroj:
Quick & Slow