Suroviny
- žitný chleba (kvasový ) 2 krajíce (2× 80 g)
- olivový olej 1 lžíce
- bílá cibule (nakrájená na kostičky) 50 g
- červená paprika (nakrájená na proužky o velikosti 3 cm × 0,5 cm) 70 g
- kuřecí prsa (nakrájená na tenké nudličky) 150 g
- rajský protlak 1 lžíce
- nakládané okurky (kyselá, nakrájená na plátky) 20 g
- chilli (mleté ) 1 lžička
- voda 100 ml
- hladkolistá petržel (nakrájená najemno) 1 lžíce
- chilli papričky (čerstvá, nakrájená najemno) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Následně si připravte oba krajíce chleba, položte je na mřížku v troubě a nechte péct 15–20 minut při 190–200 °C.
- Chvíli před koncem pečení chleba si připravte směs na topinky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou bílou cibuli a červenou papriku a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte nakrájená kuřecí prsa a vše opékejte další 3 minuty. Nakonec přidejte rajčatový protlak, nakrájenou jarní cibulku, nakládanou okurku, mleté chilli, sůl a pepř, vše podlijte 100 ml vody a nechte zahřívat na středním plameni, dokud se množství tekutiny v pánvi nezredukuje na polovinu (potrvá to přibližně 1 minutu).
- Až se dopečou topinky v troubě, rozdělte je na 2 talíře a na každou z nich navrstvěte polovinu připravené směsi masa a zeleniny. Navrchu směs posypte nasekanou petrželovou natí a nakrájenou chilli papričkou a podávejte.
PRIMA TIP: Místo nakrájených kuřecích prsou můžete použít i mleté kuřecí nebo krůtí maso.
Ďábelské topinky s kuřecím masem a zeleninou 2 Zdroj: Jak jíme zdravě v zimě