Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Ďábelské topinky s kuřecím masem a zeleninou

Moje hodnocení
16x

Směs na ďábelské tousty z obchodu asi nepatří mezi nejzdravější jídla, ale téhle oblíbené pochoutky se nemusíte vzdávat, ani když se snažíte svůj jídelníček odlehčit. Zkuste domácí verzi s kuřecím masem s hodně výrazným dochucením, nandejte vše na topinky z dobrého chleba a pochutnejte si bez výčitek.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Následně si připravte oba krajíce chleba, položte je na mřížku v troubě a nechte péct 15–20 minut při 190–200 °C.
  2. Chvíli před koncem pečení chleba si připravte směs na topinky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou bílou cibuli a červenou papriku a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte nakrájená kuřecí prsa a vše opékejte další 3 minuty. Nakonec přidejte rajčatový protlak, nakrájenou jarní cibulku, nakládanou okurku, mleté chilli, sůl a pepř, vše podlijte 100 ml vody a nechte zahřívat na středním plameni, dokud se množství tekutiny v pánvi nezredukuje na polovinu (potrvá to přibližně 1 minutu).
  3. Až se dopečou topinky v troubě, rozdělte je na 2 talíře a na každou z nich navrstvěte polovinu připravené směsi masa a zeleniny. Navrchu směs posypte nasekanou petrželovou natí a nakrájenou chilli papričkou a podávejte.

PRIMA TIP: Místo nakrájených kuřecích prsou můžete použít i mleté kuřecí nebo krůtí maso.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty