Suroviny
- žitný kvasový chléb 2 krajíce (2× 80 g)
- olivový olej 1 lžíce
- bílá cibule, nakrájená na kostičky 50 g
- červená paprika, nakrájená na proužky o velikosti 3 cm × 0,5 cm 70 g
- kuřecí prsa, nakrájená na tenké nudličky 150 g
- rajský protlak (rajčatový protlak) 1 lžíce
- jarní cibulka, nakrájená najemno 1 lžíce
- kyselá nakládaná okurka, nakrájená na plátky 20 g
- chilli (mleté chilli) 1 lžička
- voda 100 ml
- hladkolistá petržel, nakrájená najemno 1 lžíce
- čerstvá chilli paprička, nakrájená najemno 1 lžíce
- sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Následně si připravte oba krajíce chleba, položte je na mřížku v troubě a nechte péct 15–20 minut při 190–200 °C.
- Chvíli před koncem pečení chleba si připravte směs na topinky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou bílou cibuli a červenou papriku a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte nakrájená kuřecí prsa a vše opékejte další 3 minuty. Nakonec přidejte rajčatový protlak, nakrájenou jarní cibulku, nakládanou okurku, mleté chilli, sůl a pepř, vše podlijte 100 ml vody a nechte zahřívat na středním plameni, dokud se množství tekutiny v pánvi nezredukuje na polovinu (potrvá to přibližně 1 minutu).
- Až se dopečou topinky v troubě, rozdělte je na 2 talíře a na každou z nich navrstvěte polovinu připravené směsi masa a zeleniny. Navrchu směs posypte nasekanou petrželovou natí a nakrájenou chilli papričkou a podávejte.
PRIMA TIP: Místo nakrájených kuřecích prsou můžete použít i mleté kuřecí nebo krůtí maso.
Ďábelské topinky s kuřecím masem a zeleninou Zdroj: Jak jíme zdravě v zimě