Suroviny
- kuřecí prsa (nakrájená na kostičky) 500 g
- žampiony (nakrájené na plátky) 200 g
- cibule (na kostičky) 1/2 ks
- česnek (rozdrcený) 2–3 stroužky
- rajče (nakrájená na kostičky) 2 ks
- bílé fazole (malé, scezené a propláchnuté) 1 plechovka (400 g)
- sušená rajčata (nakrájená na proužky) 3 lžíce
- černé olivy 3 lžíce
- olivový olej 2–3 lžíce
- med 1 lžíce
- balsamico 1 lžíce
- oregano 1 lžička
- tymián 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- bazalka (lístky, na ozdobu)
Postup přípravy
- Ve velké pánvi opečte na troše rozehřátého oleje kousky masa ze všech stran dozlatova. Vyjměte je z pánve. Přidejte do ní zbylý olej a osmažte na něm nakrájené houby, až zvláční a šťáva se odpaří. Dejte je stranou.
- Do pánve přidejte další olej a smažte na něm cibuli, až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte ještě minutu. Osolte, opepřete, přidejte čerstvá i sušená rajčata, fazolky a olivy. Posypte oreganem a tymiánem, zakapejte octem balsamico a medem. Několik minut promíchávejte.
- Vmíchejte kousky masa a houby, nechte prohřát, je-li třeba, dochuťte solí a pepřem a podávejte horké, případně posypané lístky bazalky.
Vyzkoušejte také kuřecí kousky v pikantní medové marinádě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou