Rychlá večeře: Čínské sladkokyselé kuře s ananasem a paprikou

Moje hodnocení
4x

Pokud máte rádi sladkokyselé kuře z čínského bistra, tato domácí verze vás zcela jistě uspokojí. Těšte se na křupavé kousky kuřete, aromatickou omáčku, která je zdravější a obsahuje méně cukru, a dokonalou rovnováhu sladké a kyselé chuti.

4 porce
30 minut
čínská

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Do středně velké mísy dejte kuřecí maso nakrájené na 2,5cm kousky, sůl a víno na vaření Shaoxing a dobře promíchejte. Nechte marinovat, zatímco připravujete ostatní přísady.
  2. V jiné misce smíchejte všechny ingredience na omáčku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a dejte stranou.
  3. K marinovanému kuřeti přisypte kukuřičný škrob a promíchejte ho, aby se kousky masa zcela obalily.
  4. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Z kuřete oklepejte přebytečný kukuřičný škrob a rozprostřete kousky masa na pánev, aniž by se překrývaly. Restujte bez míchání, dokud maso zespoda nezhnědne, přibližně 2 minuty. Obraťte a opečte i druhou stranu, dokud maso nezhnědne, další 2 minuty. Přesuňte opečené kuře na velký talíř, aby zchladlo.
  5. Pomocí několika vrstev papírových utěrek setřete z pánve přebytečný olej a nechte v ní pouze 1 lžíci. Pokud je naopak na pánvi málo oleje, přidejte 1 lžíci. Rozpalte pánev na vysokém plameni a přidejte na 2cm kostky nakrájenou cibuli, ananas a barevnou papriku. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor. Nechte vše restovat 1 až 2 minuty, dokud ananas nezkaramelizuje a paprika s cibulí se trochu opeče. Několikrát promíchejte.
  6. Omáčku znovu promíchejte, aby se kukuřičný škrob zcela rozpustil, a nalijte ji do pánve. Vařte asi 1 minutu, dokud omáčka nezhoustne.
  7. Sundejte pánev z ohně a přidejte kuře. Promíchejte, aby se kuře obalilo omáčkou.
  8. Podávejte horké jako hlavní jídlo s dušenou rýží a posypané jarní cibulkou.

Vyzkoušejte také kuřecí kousky v pikantní medové omáčce podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty