návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rebarborový koláč ze zakysané smetany s drobenkou

Hodnoceno: 0x
10–12 porcí
do 1,5 hodiny
Rebarborový koláč ze zakysané smetany s drobenkou
Autor: kuchařka Kurz domácího pečení Rebarborový koláč ze zakysané smetany s drobenkou
Sezona rebarbory je krátká a určitě by byla škoda ji pořádně nevyužít. Výrazná nakyslá chuť je v moučnícíh příjemně osvěžující a v tomto nadýchaném koláči s křupavou drobenkou a mandlemi je zkrátka neodolatelná.

Článek

Nejlepší recepty z rebarbory Foto:

7 skvělých receptů z rebarbory

Rebarbora nebo-li reveň je vytrvalá bylina se zelenými až červenými řapíky, které jsou po zimě vítaným zdrojem vitaminů a především svěží chutě.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 170 °C nebo 150 °C v případě použití funkce horký vzduch. Kulatou dortovou formu o průměru 22 cm vymažte rozpuštěným máslem a dno vyložte pečicím papírem.
  2. Drobenku nachystejte tak, že mouku, cukr a skořici dáte do středně velké mísy. Pomocí prstů mněte směs tak dlouho, dokud nezačne připomínat hrubou strouhanku. Přimíchejte mandlové lupínky. Nachystanou strouhanku s mandlovými lupínky zakryjte a dejte do lednice, než připravíte těsto na koláč.
  3. Mouku, hnědý cukr, máslo, zakysanou smetanu, vejce a vanilkový extrakt nebo esenci vložte do mísy. Promíchejte pomocí elektrického ručního šlehače nebo kuchyňského robota na nízké otáčky, dokud se ingredience nespojí. Zvyšte rychlost na vysoký stupeň a šlehejte asi 3 minuty, dokud směs nebude hladká a výrazně nezesvětlí. Hotové těsto přendejte pomocí lžíce do připravené formy a uhlaďte.
  4. Promíchejte kousky rebarbory s 1 polévkovou lžící hnědého cukru, kterou jste si připravili navíc. Rovnoměrně jimi poklaďte těsto a lehce je do něj vtlačte. Celý koláč zasypte nachystanou drobenkou.
  5. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu a 5 minut až 1 hodinu a 10 minut nebo než špejle zapíchnutá do středu nebude po vytažení suchá. Hotový koláč nechte po vyjmutí z trouby asi 5 minut stát ve formě, až poté formu rozevřete a koláč i se dnem formy přendejte na drátěnou mřížku. Podávejte ještě teplé nebo při pokojové teplotě, jen tak nebo s vyšlehanou smetanou či zmrzlinou.

Rebarborový koláč ze zakysané smetany s drobenkou  Foto: Rebarborový koláč ze zakysané smetany s drobenkou; foto: kuchařka Kurz domácího pečení

Kurz domácího pečení: staňte se skvělým kuchařem

Kurz domácího pečení Foto:

Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 základních postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Nakladatelství Omega, 499 Kč