Smetanová panna cotta s marinovanou rebarborou a svěžím sorbetem podle receptu z Vinografu

Moje hodnocení
3x

Ve Vinograf Wine bar & Restaurant v Praze nabídka vždy podléhá aktuální sezóně a lokálním surovinám, které jsou v nejlepší kondici. Šéfkuchaři Radek David a Andrej Mišutka si s vybranými ingrediencemi dokáží opravdu vyhrát. Tento dezert je toho důkazem... Rebarbora ve více podobách, doplněná lahodnou smetanovou panna cottou a křupavou drobenkou, tvoří dokonalý koktejl chutí, barev i struktur.

4 porce
240 minut

Panna cotta

Drobenka

Marinovaná rebarbora

Rebarorový sorbet

Postup přípravy

  1. Do rendlíku dejte smetanu, mléko a sypkou želatinu rozmíchanou s cukrem. Důkladně promíchejte a zahřejte, až se želatina a cukr rozpustí, a nechte 3 hodiny vychladnout. Přeceďte přes jemný cedník. Nalijte do misek nebo skleniček a vychlaďte.
  2. Všechny ingredience na drobenku dejte do misky a promíchejte dlaněmi, až vzniknou žmolky. Dejte do pekáče na pečicí papír a pečte při teplotě 160 °C 15 minut. Po upečení vychlaďte a rozsekejte nožem na jemno.
  3. Do rendlíku dejte vodu, cukr a grenadinu. Uveďte do varu a přidejte rebarboru nakrájenou na 1 cm kousky. 2 minuty povařte a rebarboru nechte vychladnout.
  4. Rebarborový fresh, cukr a grenadinu převařte a vychlaďte. Dejte do výrobníku zmrzliny a vymíchejte do konzistence zmrzliny.
  5. Na vychlazenou panna cottu dejte křupavou drobenku, marinovanou rebarboru a rebarborový sorbet. Ozdobit můžete chipsy z rebarbory, které můžete připravit v sušičce na ovoce.

Svěží vítr ve Vinograf Wine bar & Restaurant

Italská lehkost, důraz na sezónu i nápaditost kombinací se prolínají celým menu ve Vinograf Wine bar & Restaurant na Senovážném náměstí v Praze. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin. Spolupráce šéfkuchařů Radka Davida a Andreje Mišutky působí jako kreativní ping-pong a rozšiřuje paletu chutí. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin v neobvyklých kombinacích. Přivítá vás také obměněný útulný interiér i krásná zelená zahrádka jako tajná oáza klidu v centru Prahy.

Vyzkoušejte také jednoduchou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty