Panna cotta
- smetana ke šlehání 200 ml
- plnotučné mléko 200 ml
- želatina (sypká) 4 g
- cukr krupice 40 g
Drobenka
- máslo 15 g
- třtinový hnědý cukr 14 g
- cukr krupice 11 g
- hladká mouka 40 g
- sůl 1 špetka
- mletá skořice 1 špetka
Marinovaná rebarbora
- cukr krupice 50 g
- voda 100 g
- grenadina (sirup z granátového jablka) 50 g
- rebarbora 150 g
Rebarorový sorbet
- rebarbora (vymačkaný fresh) 350 g
- cukr krupice 50 g
- grenadina (sirup z granátového jablka) 20 g

Postup přípravy
- Do rendlíku dejte smetanu, mléko a sypkou želatinu rozmíchanou s cukrem. Důkladně promíchejte a zahřejte, až se želatina a cukr rozpustí, a nechte 3 hodiny vychladnout. Přeceďte přes jemný cedník. Nalijte do misek nebo skleniček a vychlaďte.
- Všechny ingredience na drobenku dejte do misky a promíchejte dlaněmi, až vzniknou žmolky. Dejte do pekáče na pečicí papír a pečte při teplotě 160 °C 15 minut. Po upečení vychlaďte a rozsekejte nožem na jemno.
- Do rendlíku dejte vodu, cukr a grenadinu. Uveďte do varu a přidejte rebarboru nakrájenou na 1 cm kousky. 2 minuty povařte a rebarboru nechte vychladnout.
- Rebarborový fresh, cukr a grenadinu převařte a vychlaďte. Dejte do výrobníku zmrzliny a vymíchejte do konzistence zmrzliny.
- Na vychlazenou panna cottu dejte křupavou drobenku, marinovanou rebarboru a rebarborový sorbet. Ozdobit můžete chipsy z rebarbory, které můžete připravit v sušičce na ovoce.
Svěží vítr ve Vinograf Wine bar & Restaurant
Italská lehkost, důraz na sezónu i nápaditost kombinací se prolínají celým menu ve Vinograf Wine bar & Restaurant na Senovážném náměstí v Praze. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin. Spolupráce šéfkuchařů Radka Davida a Andreje Mišutky působí jako kreativní ping-pong a rozšiřuje paletu chutí. Moderní postupy nechávají vyniknout výjimečnou kvalitu lokálních surovin v neobvyklých kombinacích. Přivítá vás také obměněný útulný interiér i krásná zelená zahrádka jako tajná oáza klidu v centru Prahy.
Vyzkoušejte také jednoduchou panna cottu s ovocným přelivem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem