návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Hunc – zapečené brambory s kroupami

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 1,5 hodiny
Hunc - zapečené brambory s kroupami
Autor: akademiekvality.cz Hunc - zapečené brambory s kroupami
Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeří a nejlíp chutná v kombinaci s kysaným zelím, zelným salátem, nakládanou řepou či kyselými okurkami.

Postup

  1. Kroupy podle návodu namočte na několik hodin do studené vody a poté důkladně propláchněte.
  2. Uvařte je doměkka v osolené vodě se lžící sádla. 
  3. Ve slupce uvařte brambory a nakrájejte je na plátky. 
  4. Na pánvi orestujte špek s pokrájenou cibulí.
  5. Smíchejte kroupy, brambory, špek s cibulí a přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku, sůl a pepř podle chuti. 
  6. Směs pečte dozlatova na 180 °C v zapékací míse vymazané sádlem zhruba 25 minut. 
  7. Servírujte s nakládanou řepou nebo okurkami.  

PRIMA TIP: Do receptu jsme použili kroupy ječné značky Naděžda Feithová ALFA mlýn a balírna Pouzdřany. Jsou chutné a mají označení Klasa.

Hunc - zapečené brambory s kroupami
Autor: akademiekvality.cz Hunc - zapečené brambory s kroupami