Akademiekvality.cz

Hunc – zapečené brambory s kroupami

Moje hodnocení
10x

Všichni milujeme jídla, která jsou snadná, chutná a levná. A pokud jsou navíc regionální, z lokálních surovin a zdravá, je to přesně to, co si rádi uvaříme. Hunc! Že jste o huncu ještě neslyšeli? Recept na zapečené brambory s kroupami pochází z Pojizeří a nejlíp chutná v kombinaci s kysaným zelím, zelným salátem, nakládanou řepou či kyselými okurkami.

4 porce
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kroupy podle návodu namočte na několik hodin do studené vody a poté důkladně propláchněte.
  2. Uvařte je doměkka v osolené vodě se lžící sádla.
  3. Ve slupce uvařte brambory a nakrájejte je na plátky.
  4. Na pánvi orestujte špek s pokrájenou cibulí.
  5. Smíchejte kroupy, brambory, špek s cibulí a přidejte prolisovaný česnek, čerstvou majoránku, sůl a pepř podle chuti.
  6. Směs pečte dozlatova na 180 °C v zapékací míse vymazané sádlem zhruba 25 minut.
  7. Servírujte s nakládanou řepou nebo okurkami.

PRIMA TIP: Do receptu jsme použili kroupy ječné značky Naděžda Feithová ALFA mlýn a balírna Pouzdřany. Jsou chutné a mají označení Klasa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty