Suroviny
- brambory 470 g
- rostlinný olej 1 lžíce
- cibule (malá) 1 ks
- uzené tofu (např. Lunter) 170 g
- mletá sladká paprika (může být i uzená) 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- drcený kmín 1/2 lžičky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- bílé kysané zelí 250 g
- celý kmín 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Brambory ve slupce uvařte doměkka v osolené vodě. Než vychladnou, na oleji opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na drobné kostičky nakrájené uzené tofu a vše spolu restujte 5 minut. Dochuťte mletou paprikou a prolisovaným česnekem a ještě minutku restujte.
- Ze zelí vymačkejte vodu, brambory oloupejte a opatrně nakrájejte na tenké plátky. Pekáč potřete olejem. Třetinu brambor navrstvěte po celé ploše pekáče a jemně je osolte. Na brambory rozprostřete polovinu zelí a na něj polovinu tofu směsi s cibulí. Vše společně upěchujte do roviny a pokračujte posolenými bramborami, zelím a tofu. Opět navrstvěte zbytek brambor, které osolte, jemně posypte celým kmínem a zakapejte olejem.
- Pečte 40 minut na 220 °C dozlatova. Nakrájejte na porce a můžete podávat.
- Více receptů s tofu najdete na www.lepsisvetchuti.cz.
Vyzkoušejte také tradiční francouzské brambory podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Francouzské brambory s uzeným a vejci podle Romana Vaňka
Inspirujte se i dalšími originálními recepty s tofu